Owaha Kamahi

Mantra: Owaha Kamahi

Betekenis: Deze mantra versterkt je verbondenheid met de aarde. Het brengt stabiliteit, kracht en innerlijke rust.
Wanneer je geaard bent, weet je wat te doen op de juiste moment, omdat er verbinding is met het grote geheel. 
We maken het leven vaak te complex. Keer terug naar de eenvoud. 
Aarding creëert ook ruimte in jezelf. Het geeft zelfvertrouwen en standvastigheid. Je hebt een stevige fundering nodig om een huis te bouwen. Breng degelijkheid in wat je wenst te veruiterlijken. Het is de basis van alle succes. 

Affirmatie: Ik ben geaard.

 

Mudra: Adi Mudra

Vorming: Deze mudra wordt gevormd door de duimen in de handpalm te plaatsen en de vingers eroverheen te sluiten, waardoor een lichte vuist ontstaat. De handen kunnen rusten op de dijen, met de palm naar beneden.

 

Effecten: De Adi Mudra bevordert kalmte en aarding. De mudra wordt gebruikt om de ademhaling te verdiepen en het bewustzijn van het lichaam te verhogen.

Toepassingen van "Owaha Kamahi" Mantra en Adi Mudra:

  1. Voor Aarding en Emotionele Stabiliteit: Ideaal in tijden van stress,om terug te keren naar een staat van kalmte en evenwicht.

  2. Tijdens Meditatie voor Diepere Aarding: Gebruik deze combinatie om je meditatie te verdiepen, vooral bij onrust en gebrek aan concentratie.

  3. In Momenten van Onzekerheid of Verandering: Deze mantra en mudra verankeren je energie in aardekracht en geven een gevoel van stabiliteit.

  4. Bij het Zoeken naar Innerlijke Kracht en Zelfvertrouwen geeft deze combinatie je gronding.

 

Uitleg bewegingstaal

Elke stap die je zet is verbonden met je buik. Vanuit veerkracht verbind je met de aarde.  Dit doe je door telkens de knieën te buigen voor je elke voet op de aarde plaatst. 
Zorg dat je niet wiegt van links naar rechts. Duidelijk en afgelijnd maak je rechtstreeks verbinding. 
De kracht van eenvoud is hier belangrijk.  Deze aardingsdans is gekoppeld aan geven in verschillende richtingen, maar je komt steeds terug naar je centrum. 
Maak een grote cirkel om je heen terwijl je het ritme weergeeft met je voeten. 
Het ritme van de voeten is de hartslag van Moeder Aarde.  Ervaar de grootsheid en omhulling van je armen terwijl je contact houdt met het ritme van je voeten. 
Herhaling geeft verdieping en zorgt voor een meditatief zijn.
De veerkracht geeft lichtheid en een opwaarts gevoel.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39