Om Gam Ganapataye

Mantra: Om Gam Ganapataye

 

Affirmatie: Ik open mij voor het nieuwe

 

Betekenis: Deze mantra is een aanroeping van Ganesha, de hindoegod bekend als de verwijderaar van obstakels en de heer van het nieuwe begin. 'Gam' is het zaadklank (bija mantra) van Ganesha. Het chanten van deze mantra helpt bij het verwijderen van obstakels, zowel materiële als spirituele, en ondersteunt nieuwe ondernemingen en avonturen.
Ganesha is de zoon van Shiva. zijn energie en aanwezigheid schenkt ons levensvreugde.
Met zijn olifantenhoofd vertegenwoordigt  hij   wijsheid, zachtmoedigheid, geduld en trouw.

 

Mudra: Ganesha Mudra

 

Vorming van de Mudra: Houd je linkerhand voor je borst met de palm naar buiten en buig de vingers. Plaats je rechterhand voor je linkerhand met de palm naar je toe en haak de vingers van beide handen in elkaar.

Effecten van de Mudra: Deze mudra versterkt het hart, helpt bij het loslaten van spanning en kan gevoelens van moed en vertrouwen stimuleren.

 

Toepassingen:

  1. Bij elk nieuw begin: Om mentale en fysieke obstakels te overwinnen en een frisse start te maken.
  2. Tijdens Veranderingen in het Leven: Om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden en open te staan voor nieuwe mogelijkheden.
  3. In Momenten van Uitdaging: Voor het versterken van moed en het vinden van creatieve oplossingen.

Beschouw elke dag als een geboorte. Je kan steeds nieuwe keuzes maken. Laat verstarringen en verslavingen los.
Breng vreugde en vernieuwing in je handelingen. Zo maak je ruimte voor een nieuwe start en doorbreek je vastgeroeste patronen.

 


Uitleg bewegingstaal

We tonen de wapperende oren van Ganesha als symbol voor wijsheid. Deze bewegingen geven een gevoel van openen en maken ruimte om mentale beperkingen los te laten.  Dan toon je een Shiva mudra (een vuist met de duim omhoog betekent God). Deze mudra plaats je op de linkerhandpalm, die het vrouwelijke vertegenwoordigt. 
Je toont de geboorte   met een cirkelbeweging die het nieuwe leven weergeeft.
De voetbewegingen zijn geaard, waarbij de knieën worden opgetild. Dit zorgt voor een trager ritme en meer souplesse. Ten slotte stop je alle problemen in een potje,  die dan worden vernietigd met een kordate beweging. 

 

De combinatie van de "Om Gam Ganapataye" mantra met de Ganesha Mudra is een krachtig instrument voor persoonlijke groei en transformatie. Het helpt je obstakels te overwinnen en opent je voor nieuwe kansen en avonturen in het leven.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39