Namaha

Mantra: Namaha

 

Affirmatie: Ik vergeef en ik ontvang

 

Betekenis: "Namaha" wordt vertaald als 'ik buig', 'ik eer' of 'ik geef me over'. Deze mantra draagt de energie van loslaten, overgave, en het eren van het goddelijke in ons en om ons heen. Gecombineerd met de affirmatie "Ik vergeef en ik ontvang", wordt het een krachtige tool voor vergeving en het openen van je hart voor nieuwe ervaringen en relaties.
Vergeving is een zegen voor jezelf en een heling van je hart. 

 

Mudra: horizontale Anjali Mudra (Gebedshouding)

 

Vorming van de Mudra: Breng de handpalmen samen voor het hart, de vingers wijzen naar boven. Druk de handpalmen licht tegen elkaar aan, terwijl je een gevoel van evenwicht en symmetrie in het lichaam behoudt.

 

Effecten van de Mudra: Anjali Mudra bevordert balans en rust. Het is een gebaar van respect en overgave, en helpt bij het centreren van de geest.

 

Toepassingen:

  1. Tijdens Meditatie voor Innerlijke Vrede: Gebruik deze mantra en mudra om je hart te openen, oud zeer los te laten en ruimte te maken voor nieuwe, positieve ervaringen.
  2. In Momenten van Conflict of Spanning: Om te helpen bij het loslaten van wrok en het omarmen van een vergevingsgezinde houding.
  3. Bij het Streven naar Harmonie in Relaties: Om open te staan voor begrip, empathie en verbinding met anderen.

Ervaar de kracht van overgave en laat een diepere energie door je heen stromen. Door overgave kan de juiste informatie tot je doordringen. De energie gaat stromen omdat je ego buigt en ruimte maakt voor een grotere kosmische kracht die je vervult.

Uitleg bewegingstaal

Een ritueel gebaar tot overgave. Je buigt vanuit je ganse wezen, vanuit je innerlijke oog zie je jouw waarheid.
Je maakt het hoofd leeg  om te kunnen loslaten en buigen. Je opent jezelf en ervaart evenwicht om in je hart te landen. 
Je stapt vooruit in het leven met toewijding en respect voor wat je pad kruist.
Het kunnen buigen is nodig om je weer te vullen met nieuw leven. Breng waarachtigheid  in deze bewegingszin.
Ervaar de genade van vergeving  en stel je open om te ontvangen.

Deze combinatie van mantra, mudra en beweging verandert diepgaand hoe je relaties en uitdagingen benadert. Het is een liefdevolle oefening in zelfcompassie en het openen van het hart.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39