Om

Mantra: Om

 

Affirmatie: Ik volg mijn innerlijke stem

 

Betekenis: 'Om' is een van de meest universele en diepgaande mantra's in de yogatraditie. Het symboliseert het allesomvattende kosmische geluid, de oorsprong van alle andere geluiden. Deze mantra wordt gebruikt om een verbinding te maken met het universele, het goddelijke. Gecombineerd met de affirmatie "ik volg mijn innerlijke stem", richt het zich op het ontwaken en vertrouwen op je intuïtie en innerlijke wijsheid.
Dit is een verkorte versie van Aum, waarbij de "A" klank minder prominent wordt uitgesproken. Aum vibreert meer in het ganse lichaam, terwijl Om zich meer richt op de keel. en het derde oog.

 

Mudra: Shankh Mudra

 

Vorming van de Mudra: Met je rechterhand omhul je de linkerduim. Voeg rechterduim en linkerwijsvinger bij elkaar. Hou de gestrekte vingers van de linkerhand tegen elkaar. Zo vorm je een schelp.

Effecten van de Mudra: de Shankh Mudra wordt gezien als het luisteren naar de oerklank van Moeder Aarde.

 

Vertraag en verstil. Kom helemaal in het moment. Je naar binnen gerichte aandacht maakt verbinding met je hart.
Luister naar je ademhaling en ervaar de geluiden in je lichaam. 
Zo maak je ruimte om vervulling te ervaren door je rijke binnenwereld.
Door je innerlijke stem te volgen, krijg je energie. 

 


Uitleg beweging

Een meditatieve beweging met Shankh Mudra.   Bundel je energie en maak contact met innerlijk weten vanuit je buik.
Het wiegen brengt evenwicht tussen linker- en rechterhersenhelft en brengt je zenuwstelsel tot rust. Gebruik de affirmatie "Ik luister naar mijn innerlijke stem. Ik ervaar de waarde om te verstillen."


De "Om" mantra in combinatie met Shankh Mudra en deze beweging helpt om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en intuïtie. Het is een liefdevolle herinnering om vertrouwen te hebben in jezelf en de paden die je kiest te volgen.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39