09. Om Namah Shivaya

Mantra: Om Namah Shivaya

Affirmatie: Ik laat los en transformeer

Betekenis: "Om Namah Shivaya" is een van de meest geliefde mantra's in de yogatraditie, opgedragen aan Lord Shiva, de transformerende kracht van het universum. Deze mantra helpt bij het erkennen en loslaten van oude patronen en het omarmen van verandering en spirituele groei. Het is een krachtige uitdrukking van overgave en transformatie.

Mudra: Rudra Mudra


Vorming van de Mudra
: Verbind de toppen van de duim, de wijsvinger en de ringvinger, terwijl de andere twee vingers ontspannen gestrekt blijven. Deze mudra kan uitgevoerd worden met beide handen en kan rusten op de knieën of in je schoot.

Effecten van de Mudra: De Rudra Mudra staat bekend om het bevorderen van helderheid, concentratie en energiebalans. Het wordt geassocieerd met transformatie en innerlijke kracht.

Begin in een staande positie met de Rudra Mudra. Adem diep in en hef je armen boven je hoofd, je handpalmen naar het plafond gericht. Bij de uitademing, laat je je armen zachtjes zakken en buig je voorover, alsof je alles wat je niet meer nodig hebt, loslaat. Kom langzaam weer omhoog terwijl je inademt, en herhaal deze beweging met de intentie van loslaten en vernieuwen.

Toepassingen:

  1. Tijdens Perioden van Persoonlijke Verandering helpt deze mudra om te transformeren.

  2. Voor het Loslaten van Negatieve Gewoontes of Gedachten: Deze combinatie ondersteunt het proces van het loslaten van datgene wat je niet meer dient.

  3. Bij het Zoeken naar Vernieuwing en Groei.


Inspiratie

 

Vernieuwing is vooruitgang.
Bevrijd je van ballast, zowel beperkende gedachten, relaties als spullen die je niet meer nodig hebt.
Je energie wordt lichter. Je vibreert vanuit je essentie.
Leef je innerlijke passie en stuwing vanuit je ziel. 
Je essentie straalt zoals de zon en geeft totale vervulling.
Om Namah Shivaya.


Uitleg beweging

Vanuit gebundelde kracht (vuisten) maak je een neerwaartse beweging  met zwaaikracht naar Pataka. De bewgeing heeft daadkracht en vastberadenheid, wat nodig is om los te laten. Ervaar dit als een loskomen van oude patronen die je niet meer dienen. Je toont de heer Shiva met de handen Pataka en Dhoola scheppen en vernietigen. Het gebogen been in de lucht betekent dat hij de danser is van het universum.  Je groet vanuit respect en erkenning zijn kracht, die je aanroept om te helpen transformeren .

De houding van Shiva met Pataka en Dhoola.
Om Namah Shivaya

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39