O-Aha

 

Mantra: O-Aha

 

Affirmatie: Ik blijf verwonderd

 

Betekenis: Deze mantra is een uitdrukking van het hart; een opluchting die je hart lichter maakt. De mantra klinkt als een uitdrukking van ontzag en verwondering. Hij herinnert ons eraan om open te blijven staan voor de schoonheid en het mysterie van het leven. Het gebruik van deze mantra helpt om een houding van nieuwsgierigheid en bewondering te behouden, en herinnert ons eraan om de wonderen van de wereld om ons heen te waarderen.

 

Mudra: Hakini Mudra

 

Vorming van de Mudra: Raak de toppen van al je vingers aan elkaar, met beide handen. Houd je handen voor je derde oog (het punt tussen je wenkbrauwen) of voor je hart.

 

Effecten van de Mudra: Hakini Mudra staat bekend om het bevorderen van concentratie en geheugen. Het helpt ook bij het openen van de geest voor nieuwe inzichten en ideeën.


Meditatie: Begin in een comfortabele positie met de Hakini Mudra. Adem diep in en hef je handen boven je hoofd, je ogen volgend naar boven Je opent jezelf voor de grootsheid van het universum. Bij het uitademen, breng je je handen langzaam terug naar het derde oog of hart, symboliserend het intern verwerken van deze verwondering.


  Toepassingen
  :

  1. Om de Geest te Openen: Gebruik deze mantra en mudra wanneer je je geest wilt openstellen voor nieuwe ideeën, perspectieven en ervaringen.
  2. Voor Meditatie en Reflectie: Om een gevoel van ontzag en verwondering te cultiveren tijdens het mediteren of reflecteren op de mysteries van het leven.
  3. In het Dagelijks Leven: Om jezelf te herinneren aan het behouden van een gevoel van verwondering en waardering voor de kleine dingen.

  Inspiratie

  De verwondering van een kind oproepen in jezelf opent poorten.
  Het is een andere manier van kijken die verjongt en je gelaat doet stralen.
  Je ontwikkelt een gevoeligheid voor schoonheid. Het leven krijgt een stralende kleur.
  Terwijl je met beide voeten op de grond blijft staan, kan je lichtheid ervaren.

   

  Uitleg beweging

  Je blik kijkt naar binnen. Het palmeren geeft  energie aan je innerlijke oog en brengt ontspanning. 
  Je masker valt af door in neutraliteit te komen. 
  Vertraag en maak verbinding met je hart.
  Koester het kostbare in jezelf. 
  Geef deze energie een intentie, een kleur of een geur. 
  Ontvang een nieuw leven en kijk met verwondering naar je eiegn creatie. 
  Je brengt deze prille energie naar buiten waardoor ze zichtbaar wordt. 
  Je ontvangt de zegeningen in overgave en je voelt dankbaarheid in jezelf.

  "O-Aha" 
  Ik blijf ontvankelijk voor de wonderen van het leven.

   

  Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39