Om Mani Padme Hum

Mantra: Om Mani Padme Hum

 

Affirmatie: Ik maak verbinding met mijn kern

 

Betekenis: "Om Mani Padme Hum" is een van de meest bekende en gerespecteerde mantra's in het boeddhisme. Deze mantra is een uitnodiging tot transformatie - het omzetten van de onzuivere gedachten van de geest (gesymboliseerd door 'Mani', wat 'juweel' betekent) in pure, verlichte wijsheid (gesymboliseerd door 'Padme', wat 'lotus' betekent). 'Om' en 'Hum' vertegenwoordigen respectievelijk het begin en het einde van het pad van verlichting. Deze mantra moedigt diepe meditatie en verbinding met de kern van je wezen aan.

 

Mudra: Dharmachakra Mudra

 

Vorming van de Mudra: Breng duim en wijsvinger samen en vorm met beide handen een lemniscaat in verticale richting. Dit symboliseert het draaien van het wiel van Dharma of de leer van Boeddha.

 

Effecten van de Mudra: Deze mudra staat voor het onderwijzen en begrijpen van de Dharma en helpt bij het cultiveren van wijsheid en inzicht.


Beweging Beschrijving
: Zittend of staand, begin met de Dharmachakra Mudra voor je hart. Bij elke inademing, open je armen langzaam naar buiten, symboliserend het openen van jezelf voor de wijsheid van het universum. Bij elke uitademing, breng je je handen weer terug naar het hart, wat de integratie van deze wijsheid in je kern symboliseert.

Toepassingen:

  1. Tijdens Meditatie: Gebruik deze mantra en mudra voor een diepere meditatieve ervaring.
  2. Voor Spirituele Groei en Ontwikkeling: Om je spirituele pad te ondersteunen en je te verbinden met je ware kern.
  3. In Momenten van Zoeken naar Betekenis: Wanneer je zoekt naar dieper inzicht en begrip van je leven en de wereld om je heen.


Inspiratie

Het herhalen van deze mantra laat de parel in jezelf stralen.
Wanneer je kern zichtbaar wordt, raak je de ziel van iedereen: de straling in je ogen, de glans van je verschijning, de rust én je levendigheid.
Het werkt aanstekelijk, waardoor ook andere parels kunnen stralen. 
Het zuiveren van jezelf is werken aan de wereld. Geniet van deze verbondenheid. 

Uitleg beweging

Hier staat de lotus centraal. De  lotus  staat voor zuiverheid, innerlijke schoonheid en transformatiekracht.
Deze bijzondere bloem hoort  thuis bij elke godin.  De lotus rust in je schoot om weer te geven dat het kostbare al aanwezig is in je kern.  De weg naar bevrijding komt van binnenuit. De kracht ontwaakt in je hart en de bloem opent naar het licht. 
Deze danst in haar volle glorie.
Door deze bewegingszin te herhalen wordt de verbinding met je kern versterkt. 
Je creëert een doorstroming en je bent bewust van het evenwicht tussen binnen en buiten, dag en nacht,  openen en sluiten, donker en licht,.. zoals een ademhaling is het leven.
Je keert steeds terug naar je kern en rust in het Punt van Pure Potentie. 


Om Mani Padme Hum

Wijsheid en inzicht zijn binnenin mezelf.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39