Mantra: Savitur

 
Affirmatie: Ik ontvang vitaliteit

 

Betekenis: "Savitur" verwijst in de Vedische teksten naar Savitr, een aspect van de zon als schepper en levensbron. Deze mantra is verbonden met de zon en zijn levengevende energie. Het gebruik van "Savitur" helpt bij het aantrekken van vitaliteit, energie en positieve kracht in je leven, vergelijkbaar met de manier waarop de zon leven en energie geeft aan de aarde.

 

Mudra: Surya Mudra (Zon Mudra)

 

 

Vorming van de Mudra: Plaats de ringvinger naar beneden naar de basis van de duim en druk deze met de duim vast. De andere vingers blijven ontspannen gestrekt. Deze mudra kan uitgevoerd worden met beide handen.

 

Effecten van de Mudra: Surya Mudra staat bekend om het verhogen van de vuurenergie in het lichaam, wat de stofwisseling en de energieniveaus kan bevorderen.

 

Meditatie: In een comfortabele zithouding met Surya Mudra, adem diep in en stel je voor hoe je met elke inademing de energie en warmte van de zon absorbeert. Bij elke uitademing, visualiseer je hoe deze energie zich door je lichaam verspreidt, je vullend met vitaliteit en kracht.


  Toepassingen
  :

  1. Voor Energie en Vitaliteit: Stem je af op de energie van de zon voor vernieuwde kracht en vitaliteit.
  2. Tijdens Meditatie: Om je te concentreren op het ontvangen van levensenergie en kracht.
  3. In Perioden van Vermoeidheid: Om een natuurlijke boost van energie en enthousiasme te bevorderen.

  Inspiratie

  Wees je bewust dat de eerste zonnestralen van de dag de meeste energie geven. Toon dankbaarheid voor alles wat doordrongen wordt door levenskracht: ervaar de zon ook in een brandend vuur, en zelfs bij het aansteken van een kaars. Voed je met levend voedsel vol kleuren en geuren, zoals groenten en fruit.
  Omhul je met warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Plaats je water in de zon om op te laden.
  Drink de zon en vervul je wezen met dit licht. 

  Uitleg beweging

  Creëer een vortex van energie rondom jou. Van beneden naar boven, van boven naar beneden, van binnen naar buiten, en van buiten naar binnen. Dit met de Prana Mudra, de mudra van levenskracht. 
  Er vaar de stralen van licht rondom jou en binnenin jezelf. 
  Jij bent de zon, de allesdoordringende kracht van vitaliteit.

   

  Savitur
  Ik activeer de zonneënergie in mezelf.


  Klankbron:
  1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39