Laten we de mantra "Ramaya" en de bijbehorende affirmatie "Ik sta in mijn kracht" verkennen. Deze combinatie is een krachtige bevestiging van eigen kracht en zelfverzekerdheid.

Mantra: Ramaya

Affirmatie: Ik sta in mijn kracht

BetekenisRama wordt gezien als een koninklijke beschermer en symbool van pure liefde. De mantra kan worden aangeroepen voor bescherming tegen kwaad en negatieve invloeden.

We kunnen moed, kracht, liefde en toewijding ontwikkelen door de mantra te chanten. "Ramaya" wordt geassocieerd met de zon, kracht en vastberadenheid. In verschillende spirituele tradities wordt 'Ram' gezien als een krachtige klank die verbonden is met energie, wilskracht en moed. Deze mantra helpt om je innerlijke kracht aan te boren en je zelfvertrouwen te versterken.

Mudra: Vajra Mudra 

Vorming van de Mudra: Breng de toppen van de vingers naar de duim, maar strek je wijsvinger uit. 

Effecten van de Mudra: Vajra Mudra staat bekend om het versterken van innerlijke kracht en het bevorderen van moed en vastberadenheid. 

 

Meditatie: Staande of zittende met de Vajra Mudra, adem diep in en stel je voor dat je met elke ademhaling kracht en energie door je lichaam laat stromen. Bij het uitademen, ervaar hoe je deze kracht belichaamt.

 

Toepassingen:

  1. Voor het Versterken van Zelfvertrouwen: Gebruik deze mantra en mudra om je zelfverzekerd en krachtig te voelen, vooral in uitdagende situaties.
  2. Tijdens Meditatie of Yoga: Om je focus en vastberadenheid te vergroten en je te verbinden met je innerlijke kracht.
  3. In Momenten van Twijfel of Angst: Om moed en kracht te vinden om obstakels te overwinnen.

Inspiratie

In je kracht staan is in verbinding zijn met jezelf. Het leven geeft uitdagingen om hierin te groeien. 
Innerlijke kracht kent veel vormen, naargelang de situatie. Zo is bv. kwetsbaarheid een kracht van overgave, waardoor ruimte ontstaat om te verdiepen. Het is vooral dicht bij jezelf blijven, waarachtig zijn, je ruimte innemen en trouw blijven aan je innerlijke waarde.

 

Uitleg beweging

Belangrijk is dat de grote armbewegingen volledig strekken tot in de toppen van de vingers.
Wanneer je tot het uiterste gaat van de strekking, dan opent de borststreek. Het geeft ook strekking aan de wervelkolom en ruimte aan de organen. Zo opent je energie waardoor er warmte vrijkomt en een gevoel van vreugde.
Daarna bundel je de kracht door de vingertoppen met elkaar te verbinden.
De energiecentra in je lichaam worden op elkaar afgestemd.

 

Ramaya

Ik ben vastberaden en sta in mijn eigen kracht.

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39