Mantra: Om Surya

 

Affirmatie: Ik creëer helderheid

 

Betekenis: "Surya" betekent 'zon' in het Sanskriet en symboliseert licht, helderheid, en energie. "Om Surya" als mantra roept de energie en de kwaliteiten van de zon aan - kracht, helderheid en verlichtende inzichten. Het gebruik van deze mantra helpt om mentale mist te verdrijven, helderheid te brengen in gedachten en situaties, en een pad van verlichting en bewustwording te bewandelen.

 

Mudra: Surya Mudra (Zon Mudra)

 

 

Vorming van de Mudra: Buig de ringvinger naar binnen naar de top van de duim en druk de duim op de ringvinger. De andere vingers blijven gestrekt. Deze mudra kan worden uitgevoerd met beide handen.

 

Effecten van de Mudra: Surya Mudra staat bekend om het verhogen van het vuurelement in het lichaam, wat bijdraagt aan een grotere helderheid van geest en verhoogde energieniveaus.

 

Toepassingen:

  1. Voor Mentale Helderheid: Gebruik deze mantra en mudra wanneer je helderheid nodig hebt in je denken of besluitvorming.
  2. Tijdens Meditatie: Om je meditatie te verdiepen en je te openen voor verlichtende inzichten.
  3. In Momenten van Verwarring of Onzekerheid: Om licht te werpen op uitdagende situaties en een pad voorwaarts te vinden.

 

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Zittend of staand met Surya Mudra, adem diep in en stel je voor hoe je met elke ademhaling licht en helderheid in je lichaam en geest trekt. Bij het uitademen, visualiseer je hoe je deze helderheid uitstraalt naar de wereld om je heen.
  • Toepassing: Deze visualisatie en ademhalingsoefening helpt bij het versterken van de intentie van de mantra, waardoor je een gevoel van innerlijke helderheid en bewustzijn creëert.

 

"Om Surya" in combinatie met Surya Mudra en deze visualisatie is een prachtige manier om helderheid en licht in je leven te brengen. Het herinnert je eraan dat je de kracht hebt om je eigen pad van inzicht en begrip te verlichten.