De mantra "Mayura" gecombineerd met de affirmatie "Ik zie schoonheid" richt zich op het herkennen en waarderen van schoonheid in al haar vormen. Deze combinatie kan helpen om een diepere waardering voor de schoonheid om je heen en in jezelf te ontwikkelen.

 

Mantra: Mayura


Affirmatie: Ik zie schoonheid

Betekenis: "Mayura" betekent pauw in het Sanskriet. De pauw staat in veel culturen symbool voor schoonheid, gratie en trots. Deze mantra moedigt aan om de wereld met een waarderende en bewonderende blik te zien, om de schoonheid in de natuur, in anderen en in jezelf te erkennen.

Mudra: Mayura Mudra (Pauw Mudra)

Vorming van de Mudra: Buig de ringvinger naar binnen en maak contact met de duim. Hou de andere vingers gestrekt bij elkaar.

Effecten van de Mudra: Mayura Mudra symboliseert het openen voor schoonheid en gratie. Het helpt bij het cultiveren van een gevoel van bewondering en vreugde.

 

Toepassingen:

  1. Voor het Waarderen van Schoonheid: Gebruik deze mantra en mudra om je bewustzijn van schoonheid in al haar vormen te vergroten.
  2. Tijdens Meditatie of Reflectie: Om je te concentreren op de schoonheid van het leven en de wereld om je heen.
    Om jezelf te herinneren aan je eigen unieke schoonheid en waarde.

Inspiratie

Het is in de natuur van de mens om schoonheid te creëren. Het hoort bij de evolutie en vloeit voort uit de stuwing van de ziel.
Schoonheid kent vele vormen en expressies. Ieder is uniek en bijzonder. Kijk wat jou raakt - waar vind je herkenning?
Vaak is schoonheid gekoppeld aan puurheid en authenticiteit. Zie de sprankeling en bezieling doorheen de vorm en maak contact met het wezenlijke achter de vorm.

 

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Hou de handen als veren boven je hoofd, alsof je een pauw bent die zijn veren spreidt. Open als een waaier, waarbij je schoonheid ontvouwt. 


"Mayura" in combinatie met de Mayura Mudra en deze beweging is een prachtige manier om je bewustzijn van schoonheid te vergroten en om jezelf te omringen met een gevoel van waardering en vreugde. Het herinnert je eraan om schoonheid in al haar vormen te vieren en te koesteren.