De combinatie van de mantra "Aying" met de affirmatie "Ik ben geïnspireerd" is een prachtige manier om inspiratie en creativiteit te stimuleren. Deze mantra helpt bij  het vinden van nieuwe bronnen van inspiratie in het leven.

Mantra: Aying

Affirmatie: Ik ben geïnspireerd

Betekenis: A is de opening van het hart, en ying maakt contact met het derde oog en de kruinchakra.
"Aying" is de klank die de geest opent voor frisse ideeën en creatieve inzichten. Het is een mantra die de deuren naar inspiratie en intuïtie opent, waardoor je toegang krijgt tot nieuwe mogelijkheden en visies.

Mudra: Saraswati Mudra

 

Vorming van de Mudra: Buig de duimen naar de handpalmen toe. Omhul de duimen met de ringvinger en de middelvinger. De pinken en de wijvingers van beide handen raken elkaar. De wijsvinger staat voor het luchtelement: denken. De pink voor het waterelement: gevoel.  Dit symboliseert openheid voor creativiteit en wijsheid.

 

Effecten van de Mudra: Saraswati Mudra is vernoemd naar de Hindoe godin van wijsheid en kunsten, Saraswati. Deze mudra bevordert creatieve expressie en helpt bij het openen van de geest voor nieuwe ideeën en inzichten.


Meditatie:   Zittend of staand met Saraswati Mudra, adem diep in en stel je voor dat je met elke inademing inspiratie en creatieve energie binnenhaalt. Bij het uitademen, visualiseer hoe je deze energie door je hele lichaam verspreidt, waardoor je geest en ziel verlicht worden.

  Toepassingen:

  1. Voor Creatieve Projecten: Gebruik deze mantra en mudra wanneer je creatieve inspiratie nodig hebt voor kunst, schrijven of andere projecten.
  2. Tijdens Meditatie of Brainstormsessies: Om je geest te openen voor nieuwe ideeën en onconventionele oplossingen.
  3. In Momenten van Stagnatie: Wanneer je vastzit en op zoek bent naar een nieuwe richting of inspiratie.

   

  Inspiratie

  Inspiratie ontvang je door overgave. Je dient ruimte te maken in je geest.
  Inspiratie stroomt binnen en schenkt vervulling. Je maakt verbinding met een hogere intelligentie.
  Bekom een diepere staat van rust door meditatie en zo bevorder je inspiratie om je diepere kern tot expressie te brengen.

  Uitleg beweging

  Met de Chin Mudra breng ik lichaam en geest in verbinding.  Ik richt mij hier op de hogere chakra's die met het luchtelement verbonden zijn.  Speel met de energie alsof je een web maakt met een zijden draad.  De spin die spint tot  een kunstwerk ontstaat. 
  Ik maak een spiraalbeweging naar binnen. Deze staat voor creatiekracht.
  Het levenswiel waarbij je web omhuld wordt met kleuren.
  Een vortex ontstaat:  een potentie van energie waarvan je de vruchten mag ontvangen .


  Aying
  Ik stel me open voor inspiratie en een stroom van creativiteit.

  Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39