De combinatie van "Dhanyavad" met de affirmatie "ik ben dankbaar" is een prachtige manier om dankbaarheid en waardering voor het leven te cultiveren.

 

Mantra: Dhanyavad

 

Affirmatie: Ik ben dankbaar

 

Betekenis: "Dhanyavad" betekent 'dank u' of 'dankbaarheid' in het Sanskriet. Deze mantra nodigt uit om een houding van dankbaarheid te omarmen, niet alleen als een gevoel, maar ook als een voortdurende beoefening. Het herinnert ons eraan om dankbaar te zijn voor zowel de grote als de kleine zegeningen in het leven.

 

Mudra: Anjali Mudra (Dankbaarheidsmudra)

 

 

Vorming van de Mudra: Breng je handpalmen samen voor je hart, met de vingers naar boven wijzend. Dit gebaar wordt vaak geassocieerd met gebed en dankbaarheid.

 

Effecten van de Mudra: Anjali Mudra bevordert een gevoel van dankbaarheid, respect en evenwicht. Het staat voor het eren en accepteren van het leven zoals het is.

 

Meditatie: Terwijl je de Anjali Mudra uitvoert, adem diep in en denk bij elke ademhaling aan iets waarvoor je dankbaar bent. Bij het uitademen, stel je voor hoe je deze dankbaarheid uitstraalt naar de wereld om je heen.

  Toepassingen:

  1. Voor het Uiten van Dankbaarheid: Gebruik deze mantra en mudra om je dankbaarheid voor het leven, relaties, lessen en kansen uit te drukken.
  2. Tijdens Meditatie of Reflectie: Om te reflecteren op de dingen waarvoor je dankbaar bent en om een houding van waardering te verdiepen.
  3. In Dagelijkse Oefeningen: Als een dagelijkse herinnering om dankbaarheid te beoefenen en te erkennen wat er in je leven aanwezig is.

  Inspiratie

  Het kunnen danken opent een poort naar verbinding en toewijding.
  Het hart maakt ruimte en je ontvangt de zegeningen.
  TIP: doe een dankbaarheidsritueeltje voor het slapengaan om even stil te staan bij de voorbije dag en je te verbinden met waardevolle momenten. Ga slapen in een bad van dankbaarheid. Of een ochtendritueeltje waarmee je de dag in de goede plooi legt...

   

  Uitleg beweging

  Eén hand rust op het hart, en de andere hand ontvangt.
  Je ervaart de zegeningen van dankbaar zijn.
  Het wiegen is hier meer het koesteren van een kostbaar geschenk.
  Je hartsenergie smelt en wordt vloeibare Liefde.
  Anjali Mudra geeft een gevoel van 'eren'. Je verbinding versterkt en de zegeningen van dankbaarheid stromen door je heen. 

  Dhanyavad
  Ik  herken en waardeer de schoonheid van het leven. Ik ben dankbaar.  

  Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39