De combinatie van "Yemaya" met de affirmatie "Ik ben vrij" nodigt uit tot het ervaren van vrijheid op vele niveaus – emotioneel, mentaal, spiritueel en fysiek. Laten we deze krachtige combinatie verkennen.


Mantra: Yemaya

 

Affirmatie: Ik ben vrij

 

Betekenis: "Yemaya" is een naam die in sommige culturen wordt geassocieerd met de godin van de oceaan, die staat voor de kracht van het water, de bron van alle leven. Water symboliseert vaak reiniging, genezing, en de vloeiende aard van emoties. Deze mantra helpt om een gevoel van vrijheid en onbeperkte mogelijkheden te bevorderen, net als de eindeloze oceaan.

 

Mudra: Varuna Mudra (Water Mudra)

 

 

Vorming van de Mudra: Raak met de top van de pink de top van de duim aan, terwijl de andere vingers recht blijven. Deze mudra kan worden uitgevoerd met één of beide handen.

 

Effecten van de Mudra: Varuna Mudra staat bekend om het balanceren van de waterhuishouding in het lichaam en het bevorderen van emotionele balans en zuivering.

 

Toepassingen:

  1. Voor Emotionele Vrijheid: Gebruik deze mantra en mudra om los te laten wat je emotioneel vasthoudt en om een gevoel van emotionele vrijheid te ervaren.
  2. Tijdens Meditatie of Yoga: Om je te verbinden met de vloeiende en zuiverende energie van water, wat helpt bij het loslaten van beperkingen en het omarmen van vrijheid.
  3. In Momenten van Stress of Overweldiging: Wanneer je je overweldigd voelt, brengt deze mudra helderheid en kalmte in je geest.

Inspiratie
Het pad vanuit verbinding naar vrijheid is een levende spiraal vol parels. Het is in de diepte durven gaan; de verschillende aspecten in jezelf omarmen. Vrijheid is ook gebaseerd op structuur en discipline; de innerlijke kracht in jezelf aansporen om grenzen te verleggen. Je energie wordt lichter en vrijer omdat je de beperking van de mind overstijgt. Het is een pad van transformatie waarin aarde en hemel elkaar ontmoeten.
Spreid je vleugels en omarm de wereld!

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Met Varuna Mudra, adem diep in en beweeg je lichaam zachtjes heen en weer, alsof je de golven van de oceaan nabootst. Bij elke ademhaling, visualiseer je hoe je meer vrijheid en ruimte in je lichaam en geest creëert.
  • Toepassing: Deze beweging helpt bij het fysiek ervaren van vloeiendheid en vrijheid, en versterkt de intentie van de mantra en mudra.


"Yemaya" in combinatie met Varuna Mudra en deze beweging moedigt aan om jezelf te bevrijden van wat je beperkt en om jezelf te openen voor de onbegrensde mogelijkheden van het leven. Het herinnert je eraan dat je, net als de oceaan, vrij en onbeperkt bent in je wezen.