De combinatie van de mantra "Om Shanti" met de affirmatie "Ik ben vredevol" wordt gebruikt om sereniteit en vrede in het hart en de geest te bevorderen.


Mantra
: Om Shanti


Affirmatie
: Ik ben vredevol


Betekenis
: "Om Shanti" is een klassieke Sanskriet mantra die betekent "Vrede is in mij".
Veel mantra's eindigen met Om Shanti als een oproep voor vrede in alle aspecten van het leven. 


Mudra
: Buddha Mudra

 


Vorming van de Mudra
:
De handen rusten op elkaar. De toppen van de duimen raken elkaar. 
De rechter, actieve hand rust op de ontvankelijke, passieve hand.

Effecten van de Mudra:
De Buddha Mudra wordt geassocieerd met rust, helderheid van geest, en zelfbewustzijn. Het helpt bij het bevorderen van een staat van diepe meditatie en innerlijke vrede.


Toepassingen
:

  1. Voor Innerlijke Vrede: Gebruik deze mantra en mudra in momenten van stress of onrust om een gevoel van kalmte en sereniteit te bevorderen.

  2. Tijdens Meditatie: Om je meditatie te verdiepen en je geest te kalmeren. Deze mudra brengt evenwicht tussen beide handen, die Ida en Pingala (2 belangrijke energiebanen in het lichaam) met elkaar verbinden. We brengen onszelf in een staat van eenheid.

  3. In Dagelijkse Momenten: Als een herinnering om vrede te zoeken en te onderhouden in je dagelijks leven.

Inspiratie

Vrede is een harmoniserende staat van bewustzijn. Dit bekom je o.a. door het beoefenen van yogahoudingen, bewuste ademhaling, concentratie en meditatie. Het zenuwstelsel komt tot rust en de interne organen gaan beter functioneren. Je lichaam wordt gezuiverd en je geest verstlt.
Een diepgaande lichaamsmassage draagt ook bij tot een gevoel van vrede. 
Vrede is in verbinding zijn. Wanneer was jij vredevol? Zie het beeld en adem dit gevoel weer in je cellen.  
Om Shanti, Shanti, Shanti.

 

Meditatiehouding

  • Beweging Beschrijving: Terwijl je handen rusten in de Buddha Mudra, adem je rust en vrede in. Bij het uitademen, laat je los wat jou niet langer dient.

  • Toepassing: Deze ademhalingsoefening helpt bij het integreren van de mantra in je lichaam en geest, en versterkt het gevoel van vrede en kalmte.

"Om Shanti" in combinatie met Buddha Mudra en deze ademhalingsoefening is een prachtige manier om innerlijke vrede en rust te cultiveren. Het herinnert je eraan om sereniteit te zoeken in jezelf en om vrede te verspreiden in de wereld om je heen.