"Aham Prema" met de affirmatie "Ik ben Liefde" is een diepe en hartverwarmende mantra die de essentie van liefde en compassie in jezelf naar boven brengt.


Mantra
: Aham Prema

Affirmatie: Ik ben Liefde

Betekenis: "Aham Prema" is een Sanskriet mantra die letterlijk vertaald kan worden als "Ik ben Liefde". Deze mantra helpt bij het cultiveren van onvoorwaardelijke liefde en compassie, zowel voor jezelf als voor anderen. Het herinnert je eraan dat je in je kern liefde bent en dat je deze liefde kunt uitstralen naar de wereld om je heen.

Mudra: Padma Mudra (Lotus Mudra)


Vorming van de Mudra
: Plaats je handen voor je hart in Anjali Mudra (gebedshouding), maar spreid je vingers uit terwijl je de toppen van je duimen en pinken bij elkaar houdt. Je handen vormen een bloem of lotus, wat een symbool is voor de ontvouwing van het hart.

Effecten van de Mudra: Padma Mudra wordt geassocieerd met het openen van het hartchakra en bevordert gevoelens van liefde, zuiverheid en verbondenheid.

Toepassingen:

  1. Voor Zelfliefde en Acceptatie: Gebruik deze mantra en mudra om jezelf te omarmen met liefde en om negatieve zelfkritiek te verminderen.
  2. Tijdens Meditatie: Laat de linkerhand rusten op je hart en de rechterhand in je schoot. Geniet van het aanwezig zijn in Liefde, met de mantra 'Aham Prema' resonerend in jezelf.
  3. In Relaties en Interacties: Om met meer liefde en compassie te handelen.

Inspiratie

Kijk in de spiegel en zeg je naam 3 keer. Sluit daarna je ogen en zeg luidop: Ik ben Liefde. Ik ben Liefde. Ik ben Liefde. Je herkent dat dit je ware natuur is. Herhaal dit dagdagelijks tot je het helemaal voelt. 
Stem je Hart op Liefde. Weet dat je een magneet bent die Liefde aantrekt waardoor je krachtiger staat in het leven. 

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Met Padma Mudra, adem diep in en stel je voor dat je hart zich opent als een bloeiende lotus bij elke ademhaling. Bij het uitademen, visualiseer je liefde en compassie die vanuit je hart uitstralen naar de wereld.
  • Toepassing: Deze oefening helpt om de energie van de mantra te versterken en bevordert een diepe verbinding met het gevoel van liefde en compassie in jezelf.


"Aham Prema" in combinatie met Padma Mudra en deze hartopenende beweging is een krachtige manier om je te verbinden met de liefde die je bent en deze uit te dragen in je dagelijks leven. Het herinnert je eraan dat liefde niet alleen iets is dat je geeft of ontvangt, maar iets dat je in essentie bent. Door deze mantra te beoefenen, erken en omarm je de liefde in jezelf en stimuleer je deze liefdevolle energie in je interacties met anderen en de wereld.