De combinatie van "Ananda" met de affirmatie "Ik ben gelukzaligheid" nodigt uit tot het ervaren en belichamen van diepe vreugde en innerlijk geluk. Laten we deze inspirerende combinatie samen verkennen.


Mantra
: Ananda

Affirmatie: Ik ben gelukzaligheid

 

Betekenis: "Ananda" betekent in het Sanskriet 'gelukzaligheid' of 'ultiem geluk'. Deze term wordt gebruikt om een staat van pure vreugde en spirituele vervulling te beschrijven. Deze mantra helpt bij het ervaren van diepe innerlijke vreugde, onafhankelijk van externe omstandigheden.

Satya betekent waarheid, werkelijkheid, God. In het spel van het leven (Leela) komt de speler tot ontplooiing van zijn eigen ware werkelijkheid. De speler die hier belandt, bereikt een harmonie, een evenwicht met de krachten van de kosmos. Er zijn geen belemmeringen voor de stroom van zijn energie.
Hier wordt de speler Satchitananda (sat = waarheid, Chit = zijn, ananda = gelukzaligheid). Men realiseert zich dat Gelukzaligheid de Waarheid is van Zijn. Hij bevindt zich in een staat van samadhi, zoals een druppel rust in de oceaan. Hij vertoeft in een zee van geluk. Zijn aanwezigheid wordt goddelijk en hij schenkt genade aan andere spelers.

 

Mudra: Kosmische Mudra

 

 

Vorming van de Mudra: Plaats beide handen op je schoot met de linkerhand op de rechter, met de palmen naar boven gericht, waarbij alleen de duimen uitgestoken zijn en elkaar raken. Deze houding symboliseert vreugde en openheid om gelukzaligheid te ontvangen.

 

Effecten van de Mudra: de Kosmische Mudra ondersteunt het cultiveren van innerlijke vreugde en sereniteit. Het helpt bij het loslaten van stress en het omarmen van een staat van gelukzaligheid.

 

Toepassingen:

  1. Voor het Cultiveren van Innerlijke Vreugde: Gebruik deze mantra en mudra om je te verbinden met een diep gevoel van gelukzaligheid en vreugde binnenin jezelf.
  2.  Tijdens Meditatie: Om je meditatie te verdiepen en je te concentreren op het ervaren van een staat van innerlijke vrede en gelukzaligheid.
  3. In Momenten van Stress of Ongerustheid: Wanneer je je overweldigd voelt, kan deze praktijk helpen om je geest te kalmeren en terug te keren naar een staat van vreugde en sereniteit.

Inspiratie

Ananda is het bewustzijn dat je helemaal jezelf kan zijn. Je voelt je gedragen door het universum.
Er is een volledige doorstroming tussen aarde- en hemelkracht. Bliss stroomt door je heen en je voelt je één met alles.
Het is het gevolg van de louteringen van het leven zelf.
 Door overgave en gebed ontvang je de Goddelijke genade: een totale, bevrijdende energie. 

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Zittend of staand met de Kosmische Mudra, adem diep in en stel je voor dat je bij elke ademhaling gelukzaligheid en vreugde door je hart laat stromen. Bij het uitademen, visualiseer je hoe je deze positieve energie uitstraalt naar de wereld om je heen.
  • Toepassing: Deze visualisatie en ademhalingsoefening helpt bij het versterken van de intentie van de mantra en ondersteunt het proces van het ervaren en delen van innerlijke vreugde en gelukzaligheid.


"Ananda" in combinatie met de Kosmische Mudra en deze beweging is een prachtige manier om je af te stemmen op de natuurlijke staat van vreugde en gelukzaligheid die in ieder van ons aanwezig is. Het herinnert je eraan dat ware vreugde van binnenuit komt en dat je deze altijd bij je draagt.