Hier verzamelen we inspirerende biografieën van Levenskunstenaars.
Ideetjes voor namen die we hier zeker moeten toevoegen?
Mail info@delevenskunstnaar.org


Ontdek hun werk...

Dit mooi verzorgde, rijk geillustreerde deel uit de 'kleine' Taschen-serie geeft in woord en beeld een overzicht van leven en werk van de Spaanse architect Gaudi (1852-1926). Zijn zeer individualistische bouwwerken, waarin gotische en Moorse invloed meespeelt, zijn vaak organisch en grillig van vorm, rijk versierd met polychrome mozaïeken van glas en gebroken tegels en met origineel smeedwerk.

No Logo is Naomi Klein's met talloze feiten onderbouwde kritiek op neoliberalisme, globalisering, massacultuur en uitbuiting. Maar het is óók een hartstochtelijk verhaal over mensen die zich inzetten voor democratie aan de basis, voor kleinschaligheid, cultuur en milieu, kortom, voor een samenleving waarin de mens centraal staat.

Ricardo Semler is de geestelijk vader van de zelfsturende organisatie. Bij Semco werken ze in Semco-stijl: een nieuwe, menselijke, productieve, stimulerende en in alle opzichten lonende manier van werken. In 36 hoofdstukken wordt op meeslepende en humoristische wijze de draak gestoken met traditionele management-technieken en laat men zien hoe het anders kan.