Abraham-Hicks

Good morning!

We trekken allemaal die dingen aan die we uitzenden. Gelijken trekken elkaar aan. Gelijke overtuigingen versterken elkaar, vogels van dezelfde pluimage trekken samen op. Een overtuiging is overigens niets anders dan een gedachte die je vaak genoeg blijft herhalen.
Via de Wet van Aantrekking nodigen wij de gebeurtenissen en dingen in ons leven uit, en de intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van die dingen in ons leven. Zo werkt het leven en zo werkt het universum.

Recensie

Het boek bestaat uit vijf delen: achtergrondinfo over Abraham (een groep van niet-fysieke leraren), de wet van aantrekking, de wetenschap van bewust creëren, de kunst van het toelaten, en tijdsdeelplanning. De auteur geeft een manier aan om datgene te creëren in ons leven wat wij graag gerealiseerd zouden willen zien. De kern daarbij is dat hoe meer je aandacht je richt op iets, hoe groter dat wordt, negatief of positief. Vaak zijn we onbewust van het feit dat hoewel we graag iets hebben, we mechanismen hebben opgebouwd die het gewenste barricaderen. Met een voorwoord van Neale Donald Walsch, de auteur van vele 'gesprekken met God'.