Bashar


Wie is Bashar?

 

Bashar is een multidimensionaal wezen dat zichzelf beschrijft als een aspect van de Essentie van de Schepper. Hij communiceert via een menselijke channeler genaamd Darryl Anka, die al meer dan 35 jaar boodschappen van Bashar doorgeeft. Bashar leert ons over de aard van de werkelijkheid, de wet van de aantrekkingskracht, de kracht van het nu, en hoe we ons bewustzijn kunnen verruimen en onze frequentie kunnen verhogen. Hij nodigt ons uit om onszelf te ontdekken als scheppers van onze eigen realiteit en om ons potentieel te realiseren als multidimensionale wezens. Bashar is geen religie of dogma, maar een filosofie die gebaseerd is op universele principes en praktische hulpmiddelen voor persoonlijke en planetaire transformatie.

 

meer informatie op zijn website (www.bashar.org of op zijn YouTube-kanaal (www.youtube.com/user/BasharCommunications).

 

Hoe ziet de werkelijkheid er uit volgens Bashar?

 

Volgens Bashar bestaat de werkelijkheid uit een oneindig aantal parallelle realiteiten die voortdurend veranderen op basis van onze overtuigingen, verwachtingen en intenties. We kunnen onze werkelijkheid dus zelf creëren door onze vibratie te verhogen en ons af te stemmen op de realiteit die we verkiezen. Bashar leert ons ook dat alles met elkaar verbonden is en dat we allemaal één zijn. Hij nodigt ons uit om onze passie te volgen, onze angsten te overwinnen en onze ware essentie te ontdekken.

 

Hoe kunnen we onze vibratie verhogen volgens Bashar?

 

Volgens Bashar is onze vibratie de frequentie waarmee we energie uitstralen en aantrekken. Onze vibratie wordt bepaald door onze gedachten, emoties, overtuigingen en acties. Hoe hoger onze vibratie, hoe meer we in harmonie zijn met ons ware zelf en hoe meer we positieve ervaringen aantrekken die overeenstemmen met onze wensen.

 

Bashar geeft verschillende tips om onze vibratie te verhogen, zoals:

 

- Volg je hoogste passie. Doe wat je het liefste doet, wat je vreugde en opwinding geeft. Dit is de manier waarop je je afstemt op je ware zelf en je doel.

- Wees dankbaar. Waardeer alles wat je hebt en wat je ervaart. Dankbaarheid is een krachtige manier om je vibratie te verhogen, omdat het je in een staat van overvloed en waardering brengt.

- Leef in het nu. Wees aanwezig in het moment, zonder je zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Het nu is waar je je kracht hebt om je realiteit te kiezen en te veranderen.

- Mediteer. Meditatie helpt je om je geest te kalmeren, je lichaam te ontspannen en je hart te openen. Het helpt je ook om je te verbinden met je hogere zelf, je gidsen en de bron van al het leven.

- Eet gezond. Voed je lichaam met natuurlijke en biologische voeding die rijk is aan levenskracht. Vermijd bewerkte en kunstmatige voeding die je lichaam belast en je energie verlaagt.

- Beweeg. Beweging stimuleert je bloedsomloop, je ademhaling en je lymfestelsel. Het helpt ook om stress te verminderen, endorfines vrij te maken en je humeur te verbeteren.

- Wees positief. Kies voor positieve gedachten, woorden en acties die je ondersteunen en bekrachtigen. Vermijd negativiteit, oordeel en kritiek die je naar beneden halen en je vibratie verlagen.

- Omring jezelf met positieve mensen. Zoek mensen op die je inspireren, motiveren en ondersteunen. Vermijd mensen die je energie aftappen, manipuleren of ondermijnen.

- Wees liefdevol. Liefde is de hoogste vibratie die er is. Wees liefdevol naar jezelf en naar anderen. Vergeef, accepteer en respecteer iedereen zoals ze zijn. Deel je liefde met de wereld.

 

Het verhogen van je vibratie vergt oefening en toewijding. Maar het is ook een avontuur dat veel plezier, voldoening en magie met zich meebrengt. Hoe hoger je vibratie, hoe meer je in lijn bent met wie je werkelijk bent en hoe meer je geniet van het leven.

 

Praktische tips voor levenskunstenaars en waarom ze goed zijn voor je

Bashar geeft de volgende praktische tips aan mensen om gelukkig te zijn:
- Wanneer je wakker wordt of gaat slapen,  zeg je 3 keer: Ik ben wie ik ben, en dat is genoeg.
Dit verlicht je van alle stress die op je wordt uitgeoefend.
- Volg je passie en doe wat je leuk vindt. Dit zal je energie en vreugde geven.

- Wees dankbaar voor wat je hebt en focus je op de positieve aspecten van je leven. Dit zal je een gevoel van overvloed en waardering geven.

- Leef in het nu en maak je geen zorgen over het verleden of de toekomst. Dit zal je helpen om stress en angst te verminderen en meer te genieten van het moment.

- Wees vriendelijk en behulpzaam voor anderen. Dit zal je een gevoel van verbondenheid en betekenis geven.

- Mediteer regelmatig en luister naar je innerlijke stem. Dit zal je helpen om je intuïtie te ontwikkelen en meer in harmonie te zijn met jezelf.

Wat is de ware essentie van de mens?

Volgens Bashar is de ware essentie van de mens dat hij een multidimensionaal wezen is, dat bestaat uit bewustzijn, energie en vibratie. Bashar zegt dat de mens in staat is om zijn eigen realiteit te creëren door zijn overtuigingen, intenties en emoties. Bashar leert dat de mens zijn ware essentie kan ontdekken door zijn passie te volgen, zijn hart te openen en zijn frequentie te verhogen. Bashar beweert dat de mens verbonden is met alle andere wezens in het universum en dat hij kan communiceren met andere dimensies en realiteiten.

Wat is bewustzijn?

Bashar spreekt vaak over bewustzijn als een fundamenteel aspect van het universum. Volgens Bashar is bewustzijn de basis van alles wat bestaat; het is de 'stof' waaruit de realiteit is gemaakt. Hij benadrukt dat elk individu zijn eigen realiteit creëert door zijn gedachten, overtuigingen en emoties. Bewustzijn is volgens hem niet beperkt tot mensen; het is een universeel fenomeen dat alle vormen van leven en zelfs niet-levende materie omvat. Bashar legt uit dat door ons bewustzijn te verhogen en ons af te stemmen op positieve frequenties, we onze ervaringen kunnen transformeren en een meer harmonieuze realiteit kunnen creëren.

Emoties

Een van de onderwerpen waar hij vaak over spreekt, is emoties. Volgens Bashar zijn emoties de taal van het universum, die ons laten weten of we in harmonie zijn met onze ware essentie of niet. Emoties zijn niet goed of slecht, maar gewoon indicatoren van onze vibratie en onze afstemming op onze hogere zelf. Bashar leert dat we onze emoties moeten omarmen en eren, en niet onderdrukken of negeren. Hij zegt dat we onze emoties moeten volgen als een kompas dat ons naar ons ware pad leidt. Bashar zegt ook dat we onze emoties kunnen gebruiken om ons te helpen manifesteren wat we willen in ons leven. Hij zegt dat we ons moeten voelen alsof we al hebben wat we wensen, en dat het universum dan zal reageren op onze frequentie en het ons zal brengen. Bashar benadrukt dat we verantwoordelijk zijn voor onze eigen emoties, en dat we niemand anders de schuld kunnen geven voor hoe we ons voelen. Hij zegt dat we altijd een keuze hebben om onze perceptie te veranderen en ons beter te voelen, ongeacht de omstandigheden. Bashar moedigt ons aan om positief, dankbaar en vreugdevol te zijn, en om onze passie te volgen met heel ons hart.