Wat is levenskunst coaching?


Levenskunst coaching is een vorm van coaching die zich richt op het helpen van mensen om een ​​zinvol en bevredigend leven te leiden. Het is een holistische benadering die rekening houdt met alle aspecten van het leven, inclusief de fysieke, emotionele, mentale en spirituele dimensies.

Bij levenskunst coaching wordt de nadruk gelegd op authenticiteit, zelf-ontdekking en continue verbetering. Authenticiteit betekent dat je trouw bent aan jezelf, aan je eigen waarden en overtuigingen. Zelf-ontdekking betekent dat je je eigen potentieel ontdekt en je eigen unieke pad in het leven vindt. Continue verbetering betekent dat je je eigen ware zelf ziet, met al je sterke en zwakke expressies, maar bereid bent om daar aan te werken.

Levenskunst coaching kan je helpen om:

  • Je doelen en verlangens helder te krijgen
  • Je persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren
  • Je relaties te verbeteren
  • Je stress te verminderen en je welzijn te verbeteren

Levenskunst coaching is een proces dat tijd en inzet vergt. Het is een reis naar binnen, waarin je je eigen waarheid leert kennen.

Authenticiteit

Authenticiteit is een belangrijk uitgangspunt voor levenskunst coaching. Wanneer je authentiek bent, ben je trouw aan jezelf, aan je eigen waarden en overtuigingen. Je laat je niet leiden door wat anderen van je verwachten, maar door wat je zelf belangrijk vindt.

Authenticiteit is een basisvoorwaarde voor een gelukkig en bevredigend leven. Wanneer je authentiek bent, voel je je meer verbonden met jezelf en met anderen. Je hebt meer zelfvertrouwen en zelfrespect.

Zelf-ontdekking

Zelf-ontdekking is een ander belangrijk doel van levenskunst coaching. Het gaat om het ontdekken van je eigen potentieel en je eigen unieke pad in het leven.

Zelf-ontdekking is een proces van verkenning en ontdekking. Het is een proces van vragen stellen en antwoorden vinden. Het is een proces van vallen en opstaan.

Levenskunst coaching kan je helpen om je eigen potentieel te ontdekken. Je kunt leren over je sterke en zwakke kanten, je interesses en talenten, je waarden en overtuigingen.

Continue verbetering

Continue verbetering is de laatste stap in het proces van levenskunst coaching. Het gaat om zien en het accepteren van jezelf, met al je sterke en zwakke expressies, maar met de wil om je expressies te verbeteren.

Acceptatie is een proces van liefde en compassie voor jezelf. Het is een proces van vergeving en loslaten.

Wanneer je jezelf accepteert, kun je je leven met meer vreugde en geluk leven. Je kunt je minder zorgen maken over wat anderen van je denken, en je kunt meer focussen op wat je zelf belangrijk vindt.

Levenskunst coaching kan je helpen om je soms wankele expressiepogingen te kaderen in een proces van continue verbetering. Je kunt leren door je eigen zwakke expressies te verbeteren, en je kunt leren om je eigen sterke kanten te benutten.

Levenskunst coaching is een waardevolle investering in jezelf. Het kan je helpen om een ​​zinvol en bevredigend leven te leiden.

 

Instrumenten en methoden voor levenskunst coaching


Levenskunst coaching is een holistische benadering die rekening houdt met alle aspecten van het leven, inclusief de fysieke, emotionele, mentale en spirituele dimensies. Daarom is er een breed scala aan instrumenten en methoden beschikbaar die kunnen worden gebruikt in het coachingsproces.

Bevrijdende dialoog

Bevrijdende dialoog is een vorm van communicatie die zich richt op het creëren van een veilige en open ruimte waarin mensen hun waarheid kunnen delen. Het is een proces van diep luisteren en liefdevolle, eerlijke feedback. Bevrijdende dialoog kan een aantal voordelen opleveren, waaronder  beter begrip, versterkt vertrouwen,  toegenomen zelfbewustzijn en  persoonlijke groei.

Lifemapping

Lifemapping is een visueel hulpmiddel dat kan worden gebruikt om je leven in kaart te brengen. Het is een manier om je doelen, verlangens, waarden en overtuigingen te visualiseren. Lifemapping kan je helpen om je leven beter te begrijpen en om je doelen te bereiken.

Leela (het spel van zelf-kennis)

Leela is een spirituele traditie die zich richt op zelf-ontdekking en bewustzijn. Het is een speelse benadering van spiritualiteit die gebruik maakt van verhalen, symbolen en metaforen. Leela kan je helpen om je innerlijke wereld te verkennen en om je ware zelf te ontdekken.

Transactionele analyse

Transactionele analyse is een psychologische theorie die zich richt op de interactie tussen mensen. Het gaat ervan uit dat we in ons leven drie ego-posities gebruiken: ouder, kind en volwassene. Transactionele analyse kan je helpen om je relaties met anderen te begrijpen en om je eigen gedrag te veranderen.

Meditatie

Meditatie is een eeuwenoude praktijk die wordt gebruikt om de geest te kalmeren en te focussen. Er zijn veel verschillende soorten meditatie, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: je bewustzijn te vergroten en je innerlijke rust te vinden. Meditatie kan je helpen om stress te verminderen, je concentratie te verbeteren en je welzijn te bevorderen.

Tantra tools voor energiesturing

Tantra is een spirituele traditie die zich richt op de ontwikkeling van het volledige menselijk potentieel. Tantra gaat ervan uit dat seksualiteit ook een heilige kracht is die kan worden gebruikt om verlichting te bereiken. Tantra tools, zoals mantra's, massage, dansen en nog veel meer, kunnen worden gebruikt om je bewustzijn te vergroten, je energie te reguleren en je zintuiglijke ervaring te verrijken.


Jouw coach en well-wisher: Garsett (Gary) Larosse

contact: garsett@gmail.com

tel. 0496 265 865
(tevens WhatsApp)

Online coaching sessies  zijn beschikbaar in segmenten van 30 minuten.

Neem vrijblijvend contact op voor meer info.

Hoe verloopt een sessie in de praktijk?

Contacteer mij voor een gratis intake-gesprek of boek meteen via de Calendly-app hieronder. 
Na overeenstemming kan de eerste sessie beginnen. Ik stuur je een Google Meet-link waarop je moet clicken op het afgesproken tijdstip en vervolgens verloopt de sessie online.
De richtprijs bedraagt 1 € per minuut voor particulieren en voor koppels, met een minimum fee van 30 €.
Het tarief voor organisaties  bedraagt 2 € per minuut, met een minimum fee van 40 €.
Per maand werk ik ook minstens 10% van mijn tijd met voordeeltarieven voor personen die beschikken over een netto-inkomen dat minder dan 1.500 € per maand bedraagt.  Maak hiervan gewoon melding tijdens het intakegesprek.