Compleet Handboek Aura's door Susan G. Shumsky: Kernboodschap

 1. Inleiding tot Aura’s: Susan G. Shumsky introduceert aura’s als energielichamen die elk levend wezen omringen. Deze energielagen reflecteren fysieke, emotionele en spirituele toestanden en kunnen zichtbaar en voelbaar worden voor mensen die hun zintuigen hiervoor ontwikkelen.

 2. Anatomie van de Aura: Shumsky beschrijft de verschillende lagen van de aura, waaronder de etherische, emotionele, mentale en spirituele lagen. Elk van deze lagen heeft specifieke kenmerken en functies, die gezamenlijk de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden.

 3. Kleuren en Betekenissen: Het boek legt uit hoe de kleuren in de aura betekenis hebben. Bijvoorbeeld, blauwe tinten kunnen vrede en kalmte vertegenwoordigen, terwijl rode tinten energie en passie aangeven. Shumsky biedt een gedetailleerde gids voor het interpreteren van deze kleuren en hun veranderingen.

 4. Zien en Voelen van Aura’s: Shumsky geeft praktische technieken voor het ontwikkelen van het vermogen om aura’s te zien en te voelen. Dit omvat oefeningen in concentratie, meditatie en het gebruik van het perifere zicht (1) om subtiele energieën waar te nemen.

 5. Diagnose en Heling: Een belangrijk deel van het boek is gewijd aan het gebruik van aura's voor diagnose en heling. Shumsky legt uit hoe onevenwichtigheden in de aura kunnen wijzen op fysieke of emotionele problemen en biedt methoden om deze energieblokkades te corrigeren en de aura te zuiveren.

 6. Bescherming en Versterking: Shumsky benadrukt het belang van het beschermen van de aura tegen negatieve invloeden. Ze geeft strategieën om energetische bescherming te versterken, zoals het visualiseren van beschermende lichtschillen en het gebruiken van kristallen en andere hulpmiddelen.

 7. Spirituele Ontwikkeling: Het boek richt zich ook op hoe het werken met de aura kan bijdragen aan spirituele groei en bewustwording. Shumsky beschrijft hoe een heldere en sterke aura kan helpen bij het bereiken van hogere bewustzijnstoestanden en diepere spirituele ervaringen.

Over de Auteur

Susan G. Shumsky is een gerespecteerde auteur en expert op het gebied van spirituele ontwikkeling, meditatie en intuïtieve vaardigheden. Met een achtergrond van meer dan 40 jaar in de spirituele praktijken, waaronder intensieve training onder Maharishi Mahesh Yogi, biedt Shumsky een rijke en goed onderbouwde benadering van het werken met aura’s en energievelden.

Praktische Bijdrage aan Levenskunst

 1. Verhoogd Zelfbewustzijn: Door te leren hoe je aura’s kunt zien en interpreteren, kan men een dieper inzicht krijgen in persoonlijke emotionele en fysieke toestanden. Dit verhoogde zelfbewustzijn helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van de algehele levenskwaliteit.

 2. Emotionele Heling: Shumsky’s methoden voor het zuiveren en balanceren van de aura kunnen helpen bij het loslaten van oude emotionele wonden en trauma’s. Dit leidt tot een gezonder emotioneel leven en meer innerlijke rust.

 3. Bescherming tegen Negativiteit: Door technieken te leren voor het beschermen van de aura, kan men zichzelf beter afschermen tegen negatieve invloeden en stress. Dit draagt bij aan een veiliger en stabieler energieveld, wat cruciaal is voor mentale en emotionele welzijn.

 4. Verbeterde Relaties: Het begrijpen van aura’s kan ook helpen om de energie van anderen beter aan te voelen en te interpreteren, wat leidt tot verbeterde communicatie en empathie in relaties.

 5. Spirituele Groei: Het werk met aura’s kan diepe spirituele inzichten en ervaringen bevorderen. Dit kan een gevoel van verbondenheid met het universum en een diepere betekenis in het leven brengen.

 6. Gezondheid en Vitaliteit: Regelmatig werken aan het reinigen en versterken van de aura kan bijdragen aan een betere fysieke gezondheid en meer vitaliteit, doordat energieblokkades worden verminderd en de levensenergie vrijer kan stromen.

Susan G. Shumsky’s boek biedt een uitgebreide en praktische gids voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken met aura’s. Haar technieken zijn direct toepasbaar en kunnen een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van het dagelijks leven, van persoonlijke gezondheid tot spirituele groei.

(1) Perifere zicht is het vermogen om objecten en bewegingen te waarnemen buiten het directe gezichtsveld, zonder er direct naar te kijken. Het gezichtsveld bestaat uit het centrale zicht, dat zich richt op details en scherpte in het midden van wat we zien, en het perifere zicht, dat een bredere kijk biedt op de omgeving aan de randen van het gezichtsveld.

Kenmerken van Perifere Zicht:

 1. Breder Gezichtsveld: Het perifere zicht strekt zich uit tot ongeveer 180 graden horizontaal en 135 graden verticaal rondom het gezichtspunt, waardoor een persoon de ruimte om zich heen kan waarnemen zonder het hoofd te bewegen.

 2. Beweging Waarnemen: Perifere zicht is bijzonder gevoelig voor beweging. Dit helpt bij het detecteren van bewegende objecten of potentiële gevaren aan de zijkanten van het gezichtsveld.

 3. Lager Detailniveau: In tegenstelling tot het centrale zicht, dat scherp en gedetailleerd is, heeft het perifere zicht een lagere resolutie en is minder goed in het onderscheiden van fijne details en kleuren.

 4. Rods vs. Cones: De perifere gebieden van het netvlies bevatten meer staafjes (rods) dan kegeltjes (cones). Staafjes zijn beter in het detecteren van beweging en werken goed bij lage lichtniveaus, maar zijn niet kleurgevoelig. Kegeltjes zijn geconcentreerd in het centrale zicht en zijn verantwoordelijk voor kleurwaarneming en detail.

Toepassingen van Perifere Zicht:

 • Rijden en Veiligheid: Het perifere zicht helpt bestuurders om voetgangers, andere voertuigen en potentiële gevaren op de weg te detecteren zonder de focus van de weg voor hen af te halen.

 • Sport en Activiteiten: Atleten gebruiken hun perifere zicht om de positie van teamgenoten, tegenstanders en objecten zoals ballen in de gaten te houden zonder hun blik van het spel af te wenden.

 • Dagelijkse Activiteiten: Bij het lopen of verplaatsen door drukke ruimtes helpt het perifere zicht om obstakels en andere mensen waar te nemen, wat de navigatie en veiligheid verbetert.

 • Meditatie en Energie Waarneming: In spirituele en meditatieve praktijken, zoals beschreven door Susan G. Shumsky in haar boek, kan het perifere zicht worden getraind om subtiele energievelden en aura’s waar te nemen. Door niet direct te focussen, kunnen mensen leren om energieën aan de randen van hun gezichtsveld te zien en voelen.

Perifere zicht is een essentieel onderdeel van hoe mensen hun omgeving waarnemen en interactie hebben met de wereld, en het speelt een belangrijke rol in zowel praktische als spirituele toepassingen.