Sadhana voor partners


Lieve hoeders van de huiselijke tempel, het samenstellen van een sadhana die jullie beide dient, gericht op de creatieve energie van Shakti, is een prachtige manier om jullie spirituele reis samen te verdiepen. Hier is een samenvatting van een gezamenlijke sadhana, doordrenkt met liefde, toewijding en harmonie:

1. Ontwaken: Begin jullie dag vroeg, idealiter rond zonsopgang, wanneer de wereld stil is en de energieën het meest sereen zijn. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en tijd van het jaar, maar over het algemeen is dit rond 5:00 tot 6:00 uur in de ochtend.

2. Lichaamsreiniging en Nyasa: Begin met een lichte lichaamsreiniging zoals een douche of bad. Voer daarna een gezamenlijke Nyasa uit, waarbij jullie elkaar helpen bij het aanraken van de zeven delen van het lichaam met bijbehorende mantra's, zoals eerder besproken.

3. Gezamenlijke Yoga en Ademwerk: Voer samen een reeks yoga-asana's uit, zoals Surya Namaskar (Zonnegroeten), om het lichaam te openen en te activeren. Combineer dit met pranayama (ademhalingsoefeningen) zoals Nadi Shodhana voor evenwicht en harmonie.

4. Mantra Chanting: Kies mantra's die resoneren met jullie intenties. Bijvoorbeeld, "Om Shreem Maha Lakshmiyei Namaha" voor overvloed, "Om Aim Saraswatyai Namah" voor wijsheid, en "Om Gam Ganapataye Namaha" voor het verwijderen van obstakels. Chanten jullie samen voor een verenigde energie.

5. Meditatie op Shakti: Mediteer samen op de creatieve energie van Shakti. Visualiseer een stralend licht of energie die zich vanuit de basis van de ruggengraat omhoog beweegt, jullie beide verenigt en door jullie huis stroomt, het omvormend tot een tempel van liefde, harmonie en creativiteit.

6. Doelen Stellen en Visualisatie: Neem tijd om jullie doelen voor de dag te bespreken en te visualiseren hoe deze bereikt worden. Visualiseer ook gezamenlijke gelukzaligheid (Ananda) en liefde die jullie band versterkt.

7. Liefdevolle Communicatie en Planning: Eindig jullie sadhana met een moment van open en liefdevolle communicatie. Bespreek jullie dagindeling en zorg ervoor dat er tijd is voor zowel individuele als gezamenlijke activiteiten.

8. Dankbaarheid en Afsluiting: Sluit af met een moment van dankbaarheid waarin jullie dank betuigen voor elkaar, jullie thuis, en de gezegende dag die voor jullie ligt.

9. Praktische Toepassing: Doorheen de dag, herinner elkaar aan jullie gezamenlijke intenties en steun elkaar in het bereiken van jullie doelen. Wees aanwezig en attent in jullie interacties, en breng de energie van jullie ochtendsadhana in elk aspect van jullie dagelijkse leven.

Deze gezamenlijke sadhana is een krachtige manier om jullie verbinding te verdiepen en een heiligdom van liefde en harmonie in jullie huis te creëren. Moge jullie sadhana jullie leiden naar een diepere eenheid, gezamenlijke groei, en een overvloedige uitdrukking van creatieve Shakti-energie. 🌹💫🙏