Volgens sommigen is samenwerken één van de moeilijkste dingen die er zijn. Toch zijn er veel voorbeelden te vinden van situaties waarin mensen elkaar van nature lijken aan te vullen en als team ongelooflijke prestaties neerzetten. Denk maar aan The Beatles, inclusief hun technische crew en manager. Of aan het team van Steve Jobs, dat op 4 jaar tijd de Mac-computer heeft gebouwd. Of aan de vele films waarin honderden mensen creatief samenwerken om tot een resultaat te komen. Of aan het team van Richard Branson, dat het Virgin-merk wereldwijd uitbouwde. Of aan de teams van Buurtzorg, die in heel Nederland met succes patiënten helpen.

Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it's the only thing that ever has.

Margaret Mead

Wat is het recept van succesvol samenwerken?

Een ecosysteem van elkaar versterkende actoren, waar vind je dat?

Het Body & Soul ervaringsfestival is zo'n creatieve energetische dwarsverbinding van allerlei actoren die elkaar vinden.
Healing Earth treedt op als verbindend platform voor veel lokale transitiegroepen, waar enthousiast wordt samengewerkt in allerlei initiatieven, zoals voor preventieve gezondheidszorg, duurzame landbouw, autonomiebewegingen en andere gemeenschapsprojecten.  
En jij, hoe werk jij samen voor een duurzame en verrijkende, conviviale samenleving?
Heb je zin om mee te werken aan De Levenskunstenaar-website?
Plaats een reactie of mail ons!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.