België Inspireert Q&A, door Garsett Larosse*

Wat is België Inspireert?

België Inspireert (zie website met voorbeelden) is een fantastisch platform om het verhaal van uw bedrijf naar buiten te brengen en succesvol te zijn.   Het internationaal partnernetwerk Margareth Lake bestaat o.m. uit Kanaal Z en quasi alle regionale TV-zenders van België, Nederland en Duitsland, social media én recruteringssites.   De eigenaars van  Margareth Lake zijn aandeelhouders van de Roularta-groep (Trends, Knack, Datanews,...). 

Hoe werken wij? 

1. Onze redactiemedewerker   komt naar u toe met professionele opname-apparatuur en legt samen met u uw verhaal vast in een krachtige bedrijfsreportage van 1 tot 3 minuten. Voor grotere bedrijven voorzien wij ook de mogelijkheid om met een drone opnames te maken.
2. Een week lang 4 x per dag wordt uw reportage uitgezonden op Kanaal Z, dé toonaangevende zakenzender van Vlaanderen.  (of een lokale TV-zender naar keuze).
3. De bedrijfsreportage wordt ook 4 weken lang ondersteund met een social mediacampagne, op LinkedIn (B2B) of Facebook/Instagram (B2C). 
4.  Als bonus mag u ons ook inschakelen om een medewerker te recruiten!  Wij bezorgen u vrijblijvend een lijst van geschikte kandidaten (aanbod 6 maanden geldig).
5. U krijgt  de videoreportage als eerste te zien en kan indien nodig nog correcties aanbrengen. 
6. Het videomateriaal wordt tevens geleverd in MP4-formaat voor gebruik op uw eigen website en/of social media.
7. Ondanks de drukke planning  garanderen wij de volledige afwikkeling binnen de 3 maanden. 

Normaal kost dergelijke professionele bedrijfsreportage geproduceerd door een videobedrijf al gauw 10.000 € of meer!
Door ons uniek partnernetwerk kunnen wij samen België inspireren met succesverhalen rond innovatie en duurzaamheid.  Dat hoeven overigens niet altijd wereldschokkende feiten te zijn. Wij zijn geïnteresseerd in alle niches en verfrissende aanpakken en zetten graag onze motor onder uw strategie. Zorg er dan ook voor dat u over de capaciteit beschikt om de klantenprospecten op te volgen wanneer  het effect van de bedrijfsreportage in gang treedt.

Samenwerking met VLAIO
Thema's: Duurzaamheid en innovatie

Wat voor bedrijven zijn geschikt voor de uitzending?

We zijn op zoek naar bedrijven die iets unieks, interessants of innovatiefs te bieden hebben en dit graag willen tonen aan hun bestaande of potentiële klanten. We leggen de verhalen steeds voor aan een VLAIO-medewerker die beslist of u in aanmerking kmt voor een subsidie van 5000 € op de creatie en distributie van de bedrijfreportage, een pakket dat  normaal 7500 € kost. 
Uiteraard doen wij ons huiswerk en benaderen wij alleen bedrijven waarvan wij quasi zeker zijn dat ze passen binnen de reportages inzake duurzaamheid en innovatie.  De plaatsen per sector die wij benaderen zijn beperkt  en wij zijn dus vooral gericht op het ondersteunen van boeiende verhalen: een win-win!

Uw succesverhaal 

Wij helpen u graag uw succesverhaal schrijven: letterlijk én figuurlijk! Enkele vragen die we daarbij graag helpen beantwoorden:

  • Wat doet uw bedrijf precies en in welke sector bent u actief?
  • Wat  is uw innovatieve en/of duurzame aanpak?   
  • Wat zijn de sterke punten waarmee u zich neerzet in de markten?
  • Wie zijn uw klanten en voor welke partners staat u open voor samenwerking?
  • Hoe ziet u de (duurzame) toekomst?


Voel je de inspiratie borrelen en wil je gebruik maken van onze ervaring om uw organisatie te profileren in de markt?
Neem meteen even contact op via e-mail om dit te bevestigen en wij zetten alles in gang om uw positief project te ondersteunen!

Hartelijke groet!

Garsett

* Garsett Larosse is een pionier op het gebied van duurzaamheid en innovatie in Vlaanderen.
Hij lag mee aan de basis van de eerste Ecofabriek van de wereld (Ecover 1992), richtte het eerste Ecohuis van België op (Ecotopia Westmalle 1993), was adviseur van het eerste ecologische beleggingsfonds (KBC Ecofund), mede-oprichter van Worldwatch Europe, uitvoerend secretaris van European Partners for the Environment,  internationaal eco-consultant inzake duurzaamheid voor o.m. Perfetti-Van Melle, ontwerper van het eerste circulaire community center met steun van o.m. Vlaanderen Circulair (2019). Daarnaast is hij coach en ontwikkelt hij programma's voor levenskunst. 
Hij was journalist voor De Financieel-Ekonomische TIJD en coördineerde voor Roularta o.m. het TRENDS Carrièrejaarboek.

Contact opnemen

Je kan best contact opnemen via e-mail: garsett@telenet.be  of garsett@gmail.com .
Ik stuur je meestal dezelfde dag nog een antwoord. of neem telefonisch contact met je op.