Ontdek de vlinders van Rennes-les-Bains en omstreken


In Rennes-les-Bains en omstreken zijn er in de lente (april tot juni) en de nazomer (augustus tot september) veel vlinders te zien.

De reden hiervoor is dat er in deze perioden veel bloemen in bloei staan, wat vlinders aantrekt die nectar en stuifmeel nodig hebben voor voedsel en voortplanting.

Enkele van de meest voorkomende vlinders die in deze regio te zien zijn, zijn:

 • Geelvleugeldistelvlinder: Deze vlinder heeft gele vleugels met zwarte vlekken. Het is een algemene soort in Europa en komt voor in een verscheidenheid aan habitats, waaronder graslanden, bossen en tuinen.

 • Citroenvlinder:   Deze vlinder heeft felgele vleugels met zwarte randen. Het is een algemene soort in Europa en komt voor in open gebieden zoals graslanden, heidevelden en tuinen.

 • Bont zandoogje:   Deze vlinder heeft bruine vleugels met oranje vlekken. Het is een algemene soort in Europa en komt voor in een verscheidenheid aan habitats, waaronder graslanden, bossen en tuinen.

 • Pauwoog:   Deze vlinder heeft bruine vleugels met grote, blauwe ogen. Het is een algemene soort in Europa en komt voor in een verscheidenheid aan habitats, waaronder graslanden, bossen en tuinen.

   
 • Kleine vos:    Deze vlinder heeft oranje vleugels met zwarte vlekken. Het is een algemene soort in Europa en komt voor in een verscheidenheid aan habitats, waaronder graslanden, bossen en tuinen.

   

Naast deze vlinders zijn er nog veel andere soorten te zien in Rennes-les-Bains en omstreken. De beste tijd om vlinders te spotten is op warme, zonnige dagen wanneer de bloemen in volle bloei staan.

Hier zijn enkele tips voor het spotten van vlinders:

 • Ga naar een gebied met veel bloemen. Graslanden, heidevelden en tuinen zijn allemaal goede plekken om vlinders te vinden.
 • Zoek naar vlinders die op bloemen nectar drinken of rusten op bladeren.
 • Loop langzaam en stilletjes, zodat je de vlinders niet verstoort.
 • Neem een vlindergids mee om je te helpen de vlinders die je ziet te identificeren.

Vlinders zijn fascinerende wezens die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. Door ze te observeren en te leren over hun leefgewoonten, kunnen we ze beter waarderen en helpen ze te beschermen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.