Met de mantra "Aducha" en de affirmatie "Ik ben zacht voor mezelf" ervaar je de zachtheid in jezelf als een kwaliteit van kracht.

Mantra: Aducha

 

Affirmatie: Ik ben zacht voor mezelf

 

Betekenis: "Aducha" is een zachtaardige, kalmerende klank die helpt bij het bevorderen van zelfliefde en compassie. Het gebruik van deze mantra helpt om innerlijke kritiek te verminderen en een houding van vriendelijkheid en begrip naar jezelf te ontwikkelen.

 

Mudra: Hridaya Mudra (Hart Mudra)

 

 

Vorming van de Mudra: Buig je wijsvingers naar de basis van de duimen. Raak de toppen van middelvingers, ringvingers en duimen tegen elkaar. Strek je pinken, rakend tegen elkaar in de vorm van een naar beneden gerichte driehoek.
Deze mudra kan ook met beide handen uit elkaar, rustend op de dijen, worden uitgevoerd.

Een variatie bestaat uit één hand voor het hart. 

 

Effecten van de Mudra: Hridaya Mudra helpt om de energie naar het hartcentrum te richten, wat zelfcompassie en emotionele balans bevordert.

 

Toepassingen:

  1. Voor Zelfcompassie en Zelfzorg: Gebruik deze mantra en mudra wanneer je behoefte hebt aan emotionele genezing of wanneer je streng bent voor jezelf.
  2. Tijdens Meditatie of Yoga: Om je beoefening te verdiepen met de intentie van zelfliefde en vriendelijkheid.
  3. In Momenten van Stress of Ongerustheid: Om jezelf te kalmeren en te herinneren aan het belang van zachtheid en zorg voor je eigen welzijn.

Inspiratie

Sluit je ogen en raak jezelf aan met tederheid en liefde. Ervaar de aanwezigheid van je ademhaling. Neem even de tijd om te stromen en samen met jezelf te zijn. Voel wat je nodig hebt in het moment. Neem de tijd om tot rust te komen.
Erken je Goddelijkheid, je uniekheid, en glimlach naar jezelf. Het leven omhult mij als een kostbaar geschenk. 

 

 

Uitbreiding met Beweging:

  • Beweging Beschrijving: Terwijl je de Hridaya Mudra uitvoert, adem diep in en stel je voor dat met elke ademhaling liefde en compassie je hart binnenstromen. Bij het uitademen, visualiseer je hoe deze warme, zachte energie zich door je hele lichaam verspreidt, je vullend met zachtheid en zorg.
  • Toepassing: Deze oefening omhult je met liefde en compassie, en biedt een moment van zachte aandacht voor jezelf.


"Aducha" in combinatie met de Hridaya Mudra en deze liefdevolle beweging is een prachtige manier om een staat van zachtheid en vriendelijkheid naar jezelf te cultiveren. Het herinnert je eraan dat het net zo belangrijk is om zorgzaam en begripvol te zijn naar jezelf als naar anderen.

 

 

Klankbron: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39