De boeken van Medical Medium

1. Medical Medium: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal door Anthony William

Kernboodschap

 1. Inleiding tot Onverklaarbare Ziektes: Anthony William introduceert zijn boek met de stelling dat veel chronische en mysterieuze ziektes onjuist begrepen en behandeld worden door de conventionele geneeskunde. Hij stelt dat er vaak een onbekende onderliggende oorzaak is die niet wordt gedetecteerd door standaard medische tests.

 2. Rol van Epstein-Barr Virus (EBV): Een belangrijk thema in het boek is de rol van het Epstein-Barr virus (EBV). William beweert dat dit virus verantwoordelijk is voor een breed scala aan chronische aandoeningen, waaronder schildklierproblemen, fibromyalgie, en chronisch vermoeidheidssyndroom. Hij stelt dat EBV vaak niet wordt herkend als de onderliggende oorzaak.

 3. Diagnose door Spirituele Inzichten: William claimt dat hij in staat is om medische diagnoses te stellen door middel van spirituele inzichten die hij ontvangt van een hoge geest die hij 'Spirit' noemt. Deze informatie helpt hem bij het identificeren van de werkelijke oorzaken van ziekte bij zijn cliënten.

 4. Voeding als Medicijn: Een groot deel van het boek is gewijd aan de helende kracht van voeding. William benadrukt het belang van het consumeren van bepaalde vruchten, groenten en kruiden die kunnen helpen bij het bestrijden van virussen en het versterken van het immuunsysteem. Bijvoorbeeld, hij promoot de voordelen van selderijsap en wilde bosbessen.

 5. Detoxificatie: Het boek biedt verschillende detox-programma’s aan die bedoeld zijn om het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen en pathogenen. Deze programma’s omvatten het gebruik van natuurlijke supplementen, kruiden en voedingsrichtlijnen die helpen bij het reinigen van het lichaam.

 6. Lifestyle Aanpassingen: Naast voeding en detoxificatie, benadrukt William het belang van andere lifestyle-aanpassingen zoals voldoende rust, stressmanagement en emotionele heling. Hij stelt dat het aanpakken van emotionele en mentale stress een cruciale rol speelt in het herstel van chronische ziektes.

 7. Patiëntgetuigenissen en Succesverhalen: William deelt talloze verhalen van mensen die, na jarenlang te hebben geleden aan onverklaarbare ziektes, verlichting en genezing hebben gevonden door zijn methodes te volgen. Deze getuigenissen dienen als motivatie en bewijs voor de effectiviteit van zijn benadering.


Over de Auteur

Anthony William, bekend als de Medical Medium, beweert dat hij sinds jonge leeftijd in contact staat met een hoge geest die hem medische informatie doorgeeft. Hoewel hij geen formele medische opleiding heeft, heeft hij wereldwijd een grote aanhang gekregen dankzij zijn niet-conventionele benadering van genezing en de vele anekdotische succesverhalen van zijn volgelingen.

Praktische Bijdrage aan Levenskunst

 1. Empowerment en Zelfzorg: Het boek moedigt lezers aan om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid door middel van voeding en natuurlijke remedies. Dit gevoel van empowerment kan leiden tot meer zelfbewustzijn en betere zelfzorg.

 2. Alternatieve Oplossingen: Voor mensen die teleurgesteld zijn in de conventionele geneeskunde, biedt William’s benadering een alternatieve oplossing. Dit kan hoop geven en nieuwe wegen openen voor genezing.

 3. Gezond Voedingspatroon: De nadruk op het eten van natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen kan bijdragen aan een gezonder levensstijl. Zelfs degenen die sceptisch staan tegenover William’s spirituele claims kunnen baat hebben bij de voedingsadviezen die hij geeft.

 4. Stressreductie: Het belang dat William hecht aan rust en stressmanagement herinnert lezers aan de cruciale rol van mentale en emotionele gezondheid. Praktische tips voor ontspanning en stressreductie kunnen helpen bij het verbeteren van het algehele welzijn.

 5. Bewustwording van Verborgen Oorzaken: Het boek stimuleert lezers om verder te kijken dan de oppervlakte en na te denken over mogelijke onderliggende oorzaken van hun gezondheidsproblemen. Dit kan leiden tot een diepere zoektocht naar gezondheid en genezing.

"Medical Medium: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal" biedt een unieke benadering van gezondheid en genezing die zowel spiritueel als praktisch is, en kan een waardevolle bron zijn voor iedereen die op zoek is naar alternatieve manieren om chronische ziektes te begrijpen en te behandelen.

 

2. Medical Medium Life-Changing Foods: Save Yourself and the Ones You Love with the Hidden Healing Powers of Fruits & Vegetables door Anthony William

Kernboodschap

 1. Belang van Voeding voor Gezondheid: Anthony William benadrukt dat voeding een cruciale rol speelt in het behoud van gezondheid en het genezen van ziekten. Hij beweert dat veel gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen of verholpen door het juiste voedsel te consumeren.

 2. Helende Kracht van Vruchten en Groenten: Het boek richt zich op de verborgen helende krachten van verschillende vruchten en groenten. William bespreekt de specifieke gezondheidsvoordelen van elk voedsel en hoe ze kunnen bijdragen aan het bestrijden van ziekten en het bevorderen van algeheel welzijn.

 3. Detailrijke Beschrijvingen: William biedt gedetailleerde beschrijvingen van meer dan vijftig vruchten, groenten, kruiden en specerijen. Voor elk item bespreekt hij de gezondheidsvoordelen, de voedingsstoffen die het bevat, en de specifieke aandoeningen die het kan helpen behandelen.

 4. Spirituele Inzichten: Naast de wetenschappelijke en voedingskundige informatie, biedt William spirituele inzichten over hoe deze voedingsmiddelen de geest en ziel kunnen helen. Hij beschrijft de energetische eigenschappen van voedsel en hoe het kan bijdragen aan emotionele en spirituele balans.

 5. Praktische Toepassingen: Het boek bevat praktische tips over hoe je deze helende voedingsmiddelen in je dagelijkse dieet kunt opnemen. Dit omvat recepten, maaltijdplannen en adviezen over de beste manieren om voedsel te bereiden om hun voedingswaarde te maximaliseren.

 6. Specifieke Aandoeningen: William legt uit hoe bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bij specifieke gezondheidsproblemen zoals auto-immuunziekten, ontstekingen, hormonale onevenwichtigheden, en meer. Hij biedt ook richtlijnen voor detox-programma’s en het versterken van het immuunsysteem.

 7. Getuigenissen en Voorbeelden: Het boek bevat verhalen en getuigenissen van mensen die hun gezondheid aanzienlijk hebben verbeterd door het volgen van de voedingsadviezen van William. Deze persoonlijke verhalen dienen als inspiratie en bewijs van de effectiviteit van zijn aanpak.

Praktische Bijdrage aan Levenskunst

 1. Verbeterde Gezondheid en Vitaliteit: Door de voedingsrichtlijnen van William te volgen, kunnen lezers hun algehele gezondheid en vitaliteit verbeteren. Het boek biedt specifieke adviezen die kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen.

 2. Natuurlijke Genezing: William’s benadering moedigt natuurlijke genezing aan door middel van voeding in plaats van afhankelijk te zijn van medicijnen en medische ingrepen. Dit kan leiden tot een gezonder en meer gebalanceerd leven.

 3. Bewustwording van Voedingskeuzes: Het boek stimuleert lezers om bewuster te worden van hun voedingskeuzes en de impact daarvan op hun gezondheid. Dit kan leiden tot duurzamere en gezondere eetgewoonten.

 4. Emotionele en Spirituele Gezondheid: Naast fysieke gezondheid, legt William ook nadruk op emotionele en spirituele welzijn. Het begrijpen van de energetische eigenschappen van voedsel kan bijdragen aan een holistische benadering van gezondheid en levenskunst.

 5. Toegankelijke Informatie: Met praktische tips en gemakkelijk te volgen adviezen maakt het boek het eenvoudig voor lezers om de helende krachten van voedsel in hun dagelijkse leven te integreren. Dit maakt gezonde voeding toegankelijk en haalbaar voor iedereen.

"Medical Medium Life-Changing Foods" biedt een uitgebreide gids over hoe natuurlijke voeding kan bijdragen aan gezondheid en welzijn. Het boek combineert wetenschappelijke kennis met spirituele inzichten en praktische adviezen, waardoor het een waardevolle bron is voor iedereen die op zoek is naar manieren om hun gezondheid op natuurlijke wijze te verbeteren.

In "Medical Medium Life-Changing Foods: Save Yourself and the Ones You Love with the Hidden Healing Powers of Fruits & Vegetables" beschrijft Anthony William meer dan vijftig verschillende voedingsmiddelen, waaronder vruchten, groenten, kruiden, en specerijen. Hier is een lijst van de voedingsmiddelen die in het boek worden besproken:

 1. Appels: Helpen bij het ontgiften van zware metalen en ondersteunen de spijsvertering.
 2. Abrikozen: Bevatten krachtige antioxidanten en ondersteunen de gezondheid van de huid.
 3. Asperges: Helpen bij het reinigen van de lever en nieren.
 4. Bananen: Voeden het zenuwstelsel en helpen bij het balanceren van de bloedsuikerspiegel.
 5. Bosbessen: Rijk aan antioxidanten en ondersteunen de hersenfunctie.
 6. Broccoli: Ondersteunt de ontgifting en het immuunsysteem.
 7. Spruitjes: Versterken het immuunsysteem en ondersteunen de spijsvertering.
 8. Cranberries: Voorkomen urineweginfecties en ondersteunen de gezondheid van de nieren.
 9. Komkommers: Hydrateren het lichaam en zuiveren het bloed.
 10. Dadels: Voeden de hersenen en ondersteunen de spijsvertering.
 11. Vijgen: Versterken de botten en bevorderen de spijsvertering.
 12. Knoflook: Heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen.
 13. Gember: Vermindert ontstekingen en ondersteunt de spijsvertering.
 14. Druiven: Reinigen het bloed en ondersteunen de gezondheid van het hart.
 15. Grapefruit: Ondersteunt de leverfunctie en helpt bij gewichtsverlies.
 16. Groene Bonen: Rijk aan vezels en ondersteunen de spijsvertering.
 17. Groene Kool: Reinigt de darmen en ondersteunt de gezondheid van de huid.
 18. Groene Sla: Hydrateert en ondersteunt het zenuwstelsel.
 19. Kiwis: Rijk aan vitamine C en ondersteunen de immuunfunctie.
 20. Kokosnoot: Hydrateert en voedt de hersenen.
 21. Limoenen: Ondersteunen de ontgifting en de immuunfunctie.
 22. Citroenen: Reinigen de lever en ondersteunen de spijsvertering.
 23. Mango’s: Voeden de huid en ondersteunen de spijsvertering.
 24. Sinaasappels: Rijk aan vitamine C en versterken het immuunsysteem.
 25. Papaja: Bevordert de spijsvertering en vermindert ontstekingen.
 26. Perziken: Ondersteunen de gezondheid van de huid en de spijsvertering.
 27. Peren: Hydrateren en ondersteunen de spijsvertering.
 28. Ananas: Bevat bromelaïne, wat helpt bij de spijsvertering en ontstekingen vermindert.
 29. Granaatappels: Rijk aan antioxidanten en ondersteunen de gezondheid van het hart.
 30. Frambozen: Versterken het immuunsysteem en ondersteunen de gezondheid van de huid.
 31. Aardbeien: Bevatten antioxidanten en ondersteunen de hersenfunctie.
 32. Tomaten: Rijk aan lycopeen en ondersteunen de gezondheid van het hart.
 33. Watermeloen: Hydrateert en reinigt de nieren.
 34. Zoete Aardappelen: Rijk aan vezels en ondersteunen de gezondheid van de darmen.
 35. Spinazie: Ondersteunt de ontgifting en de gezondheid van het bloed.
 36. Selderij: Helpt bij de ontgifting en ondersteunt de spijsvertering.
 37. Rode Kool: Ondersteunt de spijsvertering en de gezondheid van de huid.
 38. Rode Uien: Versterken het immuunsysteem en ondersteunen de spijsvertering.
 39. Radijs: Reinigt de lever en ondersteunt de spijsvertering.
 40. Paksoi: Rijk aan vitamines en mineralen, ondersteunt de gezondheid van de botten.
 41. Boerenkool: Bevat veel voedingsstoffen en ondersteunt de ontgifting.
 42. Peterselie: Reinigt de nieren en ondersteunt de spijsvertering.
 43. Basilicum: Heeft ontstekingsremmende eigenschappen en ondersteunt de gezondheid van de huid.
 44. Koriander: Helpt bij het verwijderen van zware metalen uit het lichaam.
 45. Munt: Bevordert de spijsvertering en kalmeert het zenuwstelsel.
 46. Tijm: Heeft antibacteriële eigenschappen en ondersteunt de gezondheid van de luchtwegen.
 47. Oregano: Rijk aan antioxidanten en ondersteunt de gezondheid van de luchtwegen.
 48. Salie: Ondersteunt de gezondheid van het zenuwstelsel en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
 49. Kurkuma: Vermindert ontstekingen en ondersteunt de gezondheid van de lever.
 50. Wilde Bosbessen: Bevatten krachtige antioxidanten en ondersteunen de hersenfunctie en de immuunfunctie.

Deze voedingsmiddelen worden door William gepresenteerd als krachtige hulpmiddelen voor natuurlijke genezing en algeheel welzijn, met gedetailleerde uitleg over hun specifieke gezondheidsvoordelen en toepassingen.

 

3. Medical Medium Thyroid Healing: The Truth behind Hashimoto’s, Graves’, Insomnia, Hypothyroidism, Thyroid Nodules & Epstein-Barr door Anthony William

Kernboodschap

 1. Inleiding tot Schildklieraandoeningen: Anthony William introduceert het onderwerp door te benadrukken dat schildklieraandoeningen, zoals Hashimoto's, Graves', hypothyreoïdie en schildklierknobbeltjes, vaak verkeerd begrepen en behandeld worden. Hij beweert dat veel mensen onnodig lijden omdat de werkelijke oorzaken van hun aandoeningen niet worden erkend door de conventionele geneeskunde.

 2. De Rol van Epstein-Barr Virus (EBV): Een centraal thema in het boek is de rol van het Epstein-Barr virus (EBV) in het veroorzaken van schildklieraandoeningen. William stelt dat EBV in verschillende stadia door het lichaam reist en uiteindelijk de schildklier infecteert, wat leidt tot ontsteking en dysfunctie.

 3. Diagnose en Misverstanden: William legt uit dat veel schildklieraandoeningen verkeerd worden gediagnosticeerd of verkeerd begrepen. Hij beweert dat symptomen zoals vermoeidheid, gewichtstoename, haaruitval en angst vaak worden toegeschreven aan andere oorzaken terwijl EBV de onderliggende boosdoener is.

 4. Voeding en Schildkliergezondheid: Een belangrijk deel van het boek is gewijd aan de rol van voeding bij het genezen van de schildklier. William benadrukt het belang van het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het bestrijden van EBV en het ondersteunen van de schildklierfunctie. Voorbeelden hiervan zijn wilde bosbessen, selderijsap, koriander en spirulina.

 5. Detoxificatie: William stelt dat het essentieel is om het lichaam te ontgiften van zware metalen en andere gifstoffen die EBV voeden. Hij biedt gedetailleerde detoxprogramma’s aan die gebruik maken van natuurlijke supplementen, kruiden en voedingsrichtlijnen om het lichaam te zuiveren en te herstellen.

 6. Lifestyle Aanpassingen: Naast voeding en detoxificatie benadrukt William het belang van lifestyle-aanpassingen zoals voldoende rust, stressmanagement en het vermijden van schadelijke stoffen en omgevingen die de schildklier kunnen belasten.

 7. Getuigenissen en Succesverhalen: Het boek bevat talloze verhalen van mensen die, na jarenlang te hebben geleden aan schildklieraandoeningen, verlichting en genezing hebben gevonden door de methodes van William te volgen. Deze getuigenissen dienen als motivatie en bewijs voor de effectiviteit van zijn benadering.

 

4. Medical Medium Liver Rescue: Answers to Eczema, Psoriasis, Diabetes, Strep, Acne, Gout, Bloating, Gallstones, Adrenal Stress, Fatigue, Fatty Liver, Weight Issues, SIBO & Autoimmune Disease door Anthony William

Kernboodschap

 1. Belang van de Lever: Anthony William benadrukt het cruciale belang van de lever voor de algehele gezondheid. Hij stelt dat veel chronische ziekten en symptomen voortkomen uit een overbelaste en niet optimaal functionerende lever.

 2. Oorzaken van Leverproblemen: William identificeert verschillende factoren die bijdragen aan leverproblemen, waaronder een ongezond dieet, blootstelling aan gifstoffen, zware metalen, virussen zoals Epstein-Barr, en stress. Hij beweert dat deze factoren de lever overbelasten, wat leidt tot een breed scala aan gezondheidsproblemen.

 3. Symptomen van een Overbelaste Lever: Het boek beschrijft hoe een overbelaste lever kan leiden tot symptomen zoals eczeem, psoriasis, diabetes, streptokokkeninfecties, acne, jicht, een opgeblazen gevoel, galstenen, bijnierstress, vermoeidheid, leververvetting, gewichtsproblemen, SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) en auto-immuunziekten.

 4. Reiniging en Herstel van de Lever: William introduceert verschillende methoden om de lever te reinigen en te herstellen. Dit omvat het consumeren van specifieke voedingsmiddelen en dranken die de lever ondersteunen en ontgiften, zoals selderijsap, komkommers, appels, papaja en kruiden zoals koriander.

 5. Detoxprogramma’s: Het boek biedt gedetailleerde detoxprogramma’s die ontworpen zijn om gifstoffen uit de lever te verwijderen. Deze programma’s omvatten het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen, supplementen en kruiden die helpen bij het reinigen van de lever en het bevorderen van haar regeneratie.

 6. Voedingsadviezen: William geeft uitgebreide voedingsadviezen om de lever gezond te houden. Dit omvat het vermijden van voedingsmiddelen die de lever belasten, zoals geraffineerde suiker, kunstmatige toevoegingen en transvetten, en het bevorderen van de consumptie van voedingsrijke, levervriendelijke voedingsmiddelen.

 7. Getuigenissen en Voorbeelden: Het boek bevat verhalen van mensen die hun levergezondheid aanzienlijk hebben verbeterd door de methodes van William te volgen. Deze getuigenissen dienen als bewijs en motivatie voor de effectiviteit van zijn aanpak.

 

5. Medical Medium Celery Juice: The Most Powerful Medicine of Our Time Healing Millions Worldwide door Anthony William

Kernboodschap

 1. De Kracht van Selderijsap: Anthony William introduceert selderijsap als een buitengewoon krachtige natuurlijke remedie. Hij beweert dat het drinken van puur selderijsap op een lege maag ongelooflijke gezondheidsvoordelen biedt en dat het miljoenen mensen over de hele wereld heeft geholpen hun welzijn te verbeteren.

 2. Unieke Eigenschappen van Selderij: William legt uit dat selderij unieke natriumclusters bevat, die hij 'clusterzouten' noemt. Deze zouten hebben de capaciteit om pathogenen, toxines en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, waardoor ze een krachtige detoxificerende werking hebben.

 3. Gezondheidsvoordelen: Het boek beschrijft een breed scala aan gezondheidsvoordelen van selderijsap, waaronder het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de spijsvertering, het ontgiften van de lever, het balanceren van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de huidgezondheid en het verhogen van de energie.

 4. Aanpak van Chronische Ziektes: William stelt dat selderijsap effectief kan zijn bij de behandeling van diverse chronische ziekten en aandoeningen, zoals auto-immuunziekten, schildklieraandoeningen, bijniervermoeidheid, eczeem, psoriasis, en spijsverteringsstoornissen.

 5. Hoe Selderijsap te Gebruiken: Het boek biedt gedetailleerde instructies over hoe je selderijsap moet bereiden en consumeren. William adviseert om elke ochtend op een lege maag 470-710 ml vers selderijsap te drinken, zonder toevoegingen zoals water, citroen of andere ingrediënten, om de maximale voordelen te ervaren.

 6. Getuigenissen en Succesverhalen: Het boek bevat talloze getuigenissen van mensen die hun gezondheid aanzienlijk hebben verbeterd door dagelijks selderijsap te drinken. Deze verhalen dienen als bewijs en inspiratie voor de effectiviteit van selderijsap.

 7. Antwoorden op Veelgestelde Vragen: William behandelt veelvoorkomende vragen en zorgen over selderijsap, zoals mogelijke bijwerkingen, de juiste opslagmethoden en alternatieve manieren om het te consumeren voor mensen die de smaak niet lekker vinden.

6. "Cleanse to Heal" door Anthony William

Kernboodschap

"Cleanse to Heal: Healing Plans for Sufferers of Anxiety, Depression, Acne, Eczema, Lyme, Gut Problems, Brain Fog, Weight Issues, Migraines, Bloating, Vertigo, Psoriasis, Cyst" (2020) door Anthony William is een uitgebreide gids die verschillende reinigingsprotocollen biedt, afgestemd op een breed scala aan chronische gezondheidsproblemen. Dit boek integreert William's unieke perspectief en benadrukt het belang van voeding, supplementen en levensstijlveranderingen om genezing te bevorderen.

Belangrijkste Elementen van "Cleanse to Heal"

 1. Persoonlijke Genezingsplannen:

  • Het boek biedt op maat gemaakte reinigingsprotocollen voor verschillende aandoeningen zoals angst, depressie, huidproblemen, de ziekte van Lyme, spijsverteringsproblemen, hersenmist, gewichtsproblemen, migraines, een opgeblazen gevoel, duizeligheid, en meer. Elk plan bevat specifieke dieetrichtlijnen, supplementen en levensstijl aanpassingen om de onderliggende oorzaken van deze aandoeningen aan te pakken.
 2. Focus op Natuurlijke Voeding:

  • William benadrukt de genezende kracht van natuurlijke voeding en raadt aan om een verscheidenheid aan fruit, groenten en kruiden in de dagelijkse voeding op te nemen. Hij biedt gedetailleerde lijsten van voedingsmiddelen die kunnen helpen bij detoxificatie en de algehele gezondheid bevorderen.
 3. Detoxificatie Strategieën:

  • "Cleanse to Heal" beschrijft verschillende detox strategieën, inclusief sapreinigingen, smoothie recepten en kruidentheeën. Deze strategieën zijn ontworpen om gifstoffen te elimineren, de lever te ondersteunen en de darmgezondheid te verbeteren.
 4. Mentale en Emotionele Gezondheid:

  • Erkend wordt de verbinding tussen fysieke en mentale gezondheid. Het boek behandelt hoe reiniging en goede voeding symptomen van angst, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen kunnen verlichten. Specifieke protocollen zijn gericht op het verminderen van stress en het verbeteren van emotioneel welzijn.
 5. Praktisch Advies en Recepten:

  • William biedt een verscheidenheid aan praktisch advies en gemakkelijk te volgen recepten die het eenvoudiger maken voor lezers om zijn reinigingsprotocollen toe te passen. De recepten zijn ontworpen om zowel voedzaam als lekker te zijn, zodat het reinigingsproces duurzaam en plezierig is.
 6. Supplement Aanbevelingen:

  • Het boek bevat gedetailleerde informatie over supplementen die het reinigingsproces kunnen ondersteunen. William legt de voordelen uit van verschillende vitaminen, mineralen en kruiden, en hoe deze kunnen bijdragen aan genezing.
 7. Holistische Benadering:

  • William's benadering is holistisch, waarbij niet alleen de fysieke aspecten van gezondheid worden aangepakt, maar ook de emotionele en spirituele dimensies. Hij moedigt lezers aan om hun algehele levensstijl te overwegen en veranderingen door te voeren die langdurige gezondheid en welzijn ondersteunen.

 

7. "Brain Saver" en "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes" 

 

"Brain Saver" en "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes" (2021) zijn twee complementaire boeken van Anthony William, de Medical Medium, die zich richten op de gezondheid van de hersenen. Deze boeken bieden diepgaande inzichten en praktische gidsen om neurologische en mentale gezondheidsproblemen aan te pakken door middel van voeding, supplementen en detoxificatieprotocollen.

Belangrijkste Elementen van "Brain Saver"

 1. Diepgaande Inzichten in Hersenfunctie:

  • "Brain Saver" biedt een uitgebreide analyse van de hersenfunctie en hoe verschillende factoren, zoals toxines en virussen, de hersengezondheid kunnen beïnvloeden. William legt uit hoe deze factoren kunnen leiden tot aandoeningen zoals hersenmist, depressie, angst, en neurologische stoornissen.
 2. Oorzaken van Neurologische Problemen:

  • William bespreekt in detail de onderliggende oorzaken van veelvoorkomende neurologische problemen. Hij legt verbanden tussen deze problemen en virale infecties, zware metalen, en andere toxines in het lichaam.
 3. Natuurlijke Genezing:

  • Het boek benadrukt natuurlijke genezingsmethoden, waaronder specifieke voedingsmiddelen en supplementen die de hersenen kunnen helpen herstellen en beschermen tegen schade. William stelt dat door deze natuurlijke middelen te gebruiken, de hersengezondheid significant kan verbeteren.

Belangrijkste Elementen van "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes"

 1. Specifieke Protocols en Reinigingen:

  • "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes" biedt praktische gidsen en stap-voor-stap protocollen voor het reinigen van het lichaam en het verbeteren van de hersengezondheid. Deze protocollen zijn ontworpen om toxines te verwijderen en de hersenen te ondersteunen bij het genezingsproces.
 2. Gezonde Recepten:

  • Het boek bevat tal van recepten die zijn ontworpen om de hersengezondheid te bevorderen. Deze recepten maken gebruik van voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en andere heilzame stoffen.
 3. Supplement Aanbevelingen:

  • William biedt gedetailleerde aanbevelingen voor supplementen die kunnen helpen bij het herstel en de bescherming van de hersenen. Hij legt uit welke supplementen effectief zijn en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt.Volgens Medical Medium, zijn veelvoorkomende neurologische problemen vaak het gevolg van virale infecties, zware metalen en andere toxines in het lichaam. Hij legt verbanden tussen deze factoren en neurologische aandoeningen zoals hersenmist, depressie, angst, en andere mentale gezondheidsproblemen.

Onderliggende Oorzaken van Neurologische Problemen volgens Medical Medium

 1. Virale Infecties:

  • William stelt dat veel chronische neurologische problemen worden veroorzaakt door onopgemerkte virale infecties, zoals het Epstein-Barr virus (EBV). Hij beweert dat deze virussen zich in het lichaam verbergen en ontstekingen en beschadiging van het zenuwstelsel veroorzaken​ (Medical Medium)​​ (Medical Medium)​.
 2. Zware Metalen:

  • Een andere belangrijke factor die William identificeert, is de aanwezigheid van zware metalen in het lichaam. Hij legt uit dat zware metalen zoals kwik, lood, en aluminium zich ophopen in de hersenen en zenuwen, wat kan leiden tot een breed scala aan neurologische symptomen zoals hersenmist, geheugenproblemen en cognitieve achteruitgang​ (Medical Medium)​​ (Medical Medium)​.
 3. Andere Toxines:

  • William benadrukt ook de rol van andere toxines zoals pesticiden, herbiciden, en industriële chemische stoffen. Deze toxines kunnen zich ophopen in het lichaam en bijdragen aan neurologische aandoeningen door het zenuwstelsel te beschadigen en ontstekingen te veroorzaken​ (Medical Medium)​​ (Medical Medium)​.

Verbanden tussen Neurologische Problemen en Toxische Belastingen

 • Epstein-Barr Virus (EBV): Volgens William kan het Epstein-Barr virus in verschillende stadia van infectie in het lichaam blijven en uiteindelijk neurologische problemen veroorzaken. Hij beweert dat het virus zich in de lever en andere organen verbergt, en dat de door het virus geproduceerde neurotoxinen zenuwontstekingen kunnen veroorzaken​ (Medical Medium)​.

 • Zware Metalen Toxiciteit: William suggereert dat zware metalen zoals kwik in vis, aluminium in voedseladditieven, en lood uit vervuilde waterbronnen kunnen bijdragen aan neurologische aandoeningen. Hij stelt dat deze metalen, wanneer ze zich in de hersenen ophopen, de zenuwcellen beschadigen en bijdragen aan symptomen zoals hersenmist, depressie en angst​ (Medical Medium)​​ (ThriftBooks)​.

 • Andere Chemische Toxines: Naast zware metalen wijst William op de gevaren van blootstelling aan pesticiden, herbiciden en andere chemische stoffen in onze omgeving. Hij gelooft dat deze toxines bijdragen aan een overbelast immuunsysteem en ontstekingen in het zenuwstelsel, wat leidt tot neurologische problemen​ (Medical Medium)​.

Praktische Aanbevelingen

William beveelt verschillende strategieën aan om deze onderliggende oorzaken aan te pakken:

 1. Detoxificatie:

  • Het gebruik van detox-protocollen zoals zware metalen detox smoothies en reinigingsdiëten om het lichaam te ontdoen van toxines en zware metalen.
 2. Specifieke Voedingsmiddelen:

  • Het eten van voedingsmiddelen die helpen bij het ontgiften van zware metalen, zoals koriander, spirulina, en wilde bosbessen.
 3. Supplementen:

  • Het gebruik van supplementen zoals vitamine C, zink en alfa-liponzuur om het immuunsysteem te ondersteunen en de effecten van toxines te verminderen.

Door deze aanpakken te volgen, suggereert William dat men de gezondheid van het zenuwstelsel kan verbeteren en de symptomen van neurologische aandoeningen kan verminderen. Zijn boeken, zoals "Brain Saver" en "Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes," bieden uitgebreide gidsen en praktische protocollen om deze strategieën in het dagelijks leven te integreren​ (Medical Medium)

 

Anthony William, de Medical Medium, hield twee live sessies op Amazon Live waarin hij tips en ideeën voor noodvoedselvoorraden deelde:

 1. Zaterdag 4 december 2021:

  • Tijdens deze sessie deelde hij zijn persoonlijke ideeën en tips voor wat hij in huis houdt voor nood- of voedseltekortsituaties. Hij benadrukte het belang van voorbereid zijn op situaties zoals sneeuwstormen, stroomstoringen, orkanen of ziekten die je ervan kunnen weerhouden om naar de winkel te gaan​ (Telegram)​​ (Telegram)​.
 2. Woensdag 8 december 2021:

  • Dit was een vervolg op de eerste sessie, waarin hij meer details gaf over wat hij in huis houdt voor noodsituaties. Hij deelde praktische tips en benadrukte de noodzaak van voorbereiding om zichzelf te beschermen en een slechtere situatie te voorkomen​

 

Hier zijn enkele van zijn belangrijkste aanbevelingen:

 1. Essentiële Voedingsmiddelen: Houd een voorraad van houdbare voedingsmiddelen zoals rijst, bonen, noten, zaden, gedroogd fruit en ingeblikte groenten. Deze producten hebben een lange houdbaarheid en kunnen gemakkelijk worden opgeslagen.

 2. Hydratatie: Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater in huis hebt. Water is essentieel voor overleven, en het is belangrijk om een reservevoorraad te hebben voor noodsituaties.

 3. Voedzame Snacks: Houd voedzame snacks zoals gedroogd fruit, noten en energierepen bij de hand. Deze kunnen je energieniveau op peil houden wanneer toegang tot vers voedsel beperkt is.

 4. Gezonde Recepten: William deelde ook een aantal recepten die kunnen worden gemaakt met de ingrediënten die je in je noodvoorraad hebt. Dit helpt om variatie in je dieet te brengen, zelfs in noodsituaties.

 5. Supplementen: Overweeg het opslaan van essentiële supplementen zoals vitamine C, zink en spirulina om je immuunsysteem te ondersteunen tijdens tijden van stress en beperkte voedselvoorziening.

 6. Opbergstrategieën: Zorg ervoor dat je voedsel op een koele, droge plaats bewaart en beschermt tegen ongedierte. Het gebruik van luchtdichte containers kan helpen om de houdbaarheid van je voorraad te verlengen.

Deze aanbevelingen kunnen helpen om je voor te bereiden op noodsituaties en voedseltekorten, waardoor je jezelf en je gezin beter kunt beschermen. Door deze tips te volgen, kun je meer gemoedsrust krijgen en weten dat je voorbereid bent op onverwachte gebeurtenissen.

 

​​