Te vermijden voedingsstoffen

Anthony William, de Medical Medium, raadt verschillende voedingsmiddelen en stoffen af omdat hij gelooft dat ze bijdragen aan gezondheidsproblemen en de natuurlijke genezing van het lichaam belemmeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen en stoffen die hij afraadt en de redenen waarom:

1. Zuivelproducten

Redenen: William stelt dat zuivelproducten ontstekingen bevorderen en slijmvorming in het lichaam veroorzaken. Ze kunnen bijdragen aan spijsverteringsproblemen, huidproblemen zoals acne en eczeem, en auto-immuunziekten.

2. Eieren

Redenen: Eieren worden door William gezien als een voedingsbron voor virussen zoals Epstein-Barr. Hij beweert dat eieren virussen helpen te gedijen en bij te dragen aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder chronische vermoeidheid en schildklieraandoeningen.

3. Gluten

Redenen: Glutenbevattende granen zoals tarwe, gerst en rogge kunnen ontstekingen en darmproblemen veroorzaken. William wijst erop dat gluten de darmwand kan beschadigen en bijdraagt aan leaky gut syndrome, wat op zijn beurt auto-immuunreacties kan triggeren.

4. Varkensvlees

Redenen: Varkensvlees is volgens William moeilijk te verteren en kan bijdragen aan de ophoping van toxines in het lichaam. Het bevat ook veel verzadigd vet, wat kan bijdragen aan ontstekingen en hartproblemen.

5. Geraffineerde Suikers

Redenen: Geraffineerde suikers kunnen schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, het immuunsysteem verzwakken en bijdragen aan ontstekingen. William raadt aan om natuurlijke suikers zoals die in fruit te consumeren in plaats van geraffineerde suikers.

6. Geraffineerde Olieën

Redenen: Olieën zoals maïsolie, sojaboonolie en canolaolie zijn vaak sterk bewerkt en kunnen ontstekingen bevorderen. William moedigt het gebruik van onbewerkte, koudgeperste oliën zoals kokosolie en olijfolie aan.

7. Additieven en Conserveringsmiddelen

Redenen: Chemische additieven en conserveringsmiddelen kunnen toxisch zijn en bijdragen aan allergieën, spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsklachten. William raadt aan om voedingsmiddelen te consumeren die zo min mogelijk bewerkt zijn en vrij zijn van kunstmatige toevoegingen.

8. Alcohol

Redenen: Alcohol kan de lever beschadigen, het immuunsysteem verzwakken en ontstekingen veroorzaken. William adviseert om alcohol volledig te vermijden om de lever en andere organen te beschermen.

9. Cafeïne

Redenen: Cafeïne kan de bijnieren belasten, angst en stress verergeren en de slaap verstoren. William suggereert om cafeïnehoudende dranken zoals koffie en energiedrankjes te vermijden.

10. GMO's (Genetisch Gemodificeerde Organismen)

Redenen: GMO-voedingsmiddelen worden vaak in verband gebracht met gezondheidsrisico's vanwege de herbiciden en pesticiden die ermee gepaard gaan. William adviseert om biologische, niet-GMO-voedingsmiddelen te kiezen om blootstelling aan schadelijke chemicaliën te minimaliseren.

11. Soja

Redenen: Behalve dat het vaak genetisch gemodificeerd is, stelt William dat soja hormonale onevenwichtigheden kan veroorzaken en moeilijk verteerbaar is. Hij raadt aan om gefermenteerde sojaproducten zoals miso en tempeh te verkiezen boven onbewerkte sojaproducten.

12. Vis Hoog in Kwik

Redenen: Veel vissoorten bevatten hoge niveaus van kwik, wat giftig is voor het lichaam. William adviseert om vissen zoals tonijn en zwaardvis te vermijden en te kiezen voor vissoorten met een lager kwikgehalte zoals wilde zalm en sardines.

Alternatieven en Aanbevelingen

In plaats van de bovenstaande voedingsmiddelen, moedigt William de consumptie van verse, onbewerkte en biologische producten aan. Hij promoot een dieet rijk aan fruit, groenten, kruiden en specerijen die volgens hem het lichaam voeden, ontgiften en de natuurlijke genezing bevorderen.

Door deze aanbevelingen te volgen, hoopt William dat mensen hun algehele gezondheid kunnen verbeteren, chronische ziekten kunnen voorkomen en hun lichaam kunnen ondersteunen bij het genezingsproces.

 

Maïs

Anthony William, de Medical Medium, raadt maïs af vanwege verschillende redenen die te maken hebben met de impact van maïs op de gezondheid. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom hij maïs als problematisch beschouwt:

1. Genetische Modificatie (GMO's)

Veel maïs die tegenwoordig wordt verbouwd, is genetisch gemodificeerd. William waarschuwt dat genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) potentieel schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Hij stelt dat de consumptie van GMO-maïs kan bijdragen aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder verstoringen in het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem.

2. Pesticiden en Herbiciden

Maïsgewassen worden vaak besproeid met pesticiden en herbiciden, zoals glyfosaat. William benadrukt dat deze chemische stoffen giftig zijn en kunnen bijdragen aan de toxiciteit in het lichaam. Ze kunnen ook de lever belasten en bijdragen aan het ontstaan van chronische ziekten.

3. Schimmel en Mycotoxinen

Maïs is gevoelig voor besmetting met schimmel en mycotoxinen, die giftige bijproducten van schimmels zijn. William waarschuwt dat de consumptie van met mycotoxinen besmette maïs kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals ontstekingen en verzwakking van het immuunsysteem.

4. Problemen met Spijsvertering

William stelt dat maïs moeilijk verteerbaar is voor veel mensen. De complexe koolhydraten in maïs kunnen moeilijk af te breken zijn, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming, en ongemak.

5. Verhoogde Bloedsuikerspiegel

Maïs heeft een relatief hoge glycemische index, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel snel kan verhogen. William adviseert mensen met insulineresistentie, diabetes of problemen met de bloedsuikerspiegel om maïs te vermijden om schommelingen in hun bloedsuiker te voorkomen.

6. Ontstekingsbevorderend

William beweert dat maïs ontstekingsbevorderende eigenschappen heeft en kan bijdragen aan het verergeren van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, auto-immuunziekten, en andere chronische ontstekingen.

7. Verzadigde Markt van Maïsproducten

Maïs is een van de meest overvloedig aanwezige gewassen en wordt verwerkt in een breed scala aan voedingsmiddelen, vaak in zeer geraffineerde vormen zoals maïssiroop met hoge fructose. William wijst erop dat deze geraffineerde producten bij kunnen dragen aan gewichtstoename, leververvetting en andere metabole problemen.

Alternatieven

In plaats van maïs beveelt William het consumeren van andere, minder problematische groenten en granen aan, zoals quinoa, zoete aardappelen, en diverse groene bladgroenten, die hij beschouwt als veiliger en gezonder voor het lichaam.

Door deze aspecten van maïs te vermijden, gelooft William dat men de belasting op het lichaam kan verminderen en een betere algehele gezondheid kan bereiken. Zijn adviezen zijn gericht op het bevorderen van een dieet dat vrij is van potentieel schadelijke stoffen en dat de natuurlijke genezingscapaciteit van het lichaam ondersteunt.


Naast maïs, die hij vaak noemt, zijn hier enkele andere GMO-gewassen die hij afraadt:

1. Sojabonen

Redenen: Veel sojabonen zijn genetisch gemodificeerd om bestand te zijn tegen herbiciden zoals glyfosaat. William stelt dat GMO-soja gezondheidsrisico's met zich meebrengt, waaronder hormonale verstoringen en spijsverteringsproblemen. Hij adviseert om biologische, niet-GMO-sojaproducten te kiezen.

2. Katoenzaad

Redenen: Katoenzaadolie, afkomstig van genetisch gemodificeerde katoenplanten, wordt vaak gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen. William waarschuwt dat deze olie giftige stoffen kan bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

3. Canola (Koolzaad)

Redenen: Veel canolaolie is afkomstig van genetisch gemodificeerde koolzaadplanten. William raadt aan om deze olie te vermijden vanwege de mogelijke gezondheidsrisico's, zoals ontstekingen en toxische effecten.

4. Suikerbieten

Redenen: Suiker uit genetisch gemodificeerde suikerbieten wordt vaak gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen. William stelt dat deze suiker schadelijke effecten kan hebben op de gezondheid en raadt aan om natuurlijke zoetstoffen te gebruiken, zoals rauwe honing of ahornsiroop.

5. Papaja

Redenen: Sommige papaja's, met name die uit Hawaï, zijn genetisch gemodificeerd om resistent te zijn tegen virussen. William adviseert om biologische papaja te kiezen om blootstelling aan GMO's te vermijden.

6. Alfalfa

Redenen: Genetisch gemodificeerde alfalfa wordt vaak gebruikt als veevoer, wat betekent dat de producten van dieren die met GMO-alfalfa zijn gevoed, ook risico's kunnen inhouden. William raadt aan om biologische vlees- en zuivelproducten te kiezen.

7. Zucchini en Gele Courgette

Redenen: Sommige variëteiten van zucchini en gele courgette zijn genetisch gemodificeerd om resistent te zijn tegen virussen. William adviseert om biologische opties te kiezen om GMO's te vermijden.

Alternatieven en Aanbevelingen

William moedigt het gebruik van biologische en niet-GMO-producten aan om de blootstelling aan mogelijke schadelijke effecten van genetisch gemodificeerde gewassen te minimaliseren. Hij adviseert om zorgvuldig etiketten te lezen en te kiezen voor producten die gecertificeerd biologisch zijn, wat vaak aangeeft dat ze vrij zijn van genetische modificatie.