Je woning, je derde huid

De laatste jaren is de vraag naar gezonde en natuurlijke woningen gestegen. Het grote verschil tussen de gangbare en de bio-ecologische bouwkunst is de aandacht voor de harmonie van de mens en zijn omgeving. Bij beton- en staalbouw verlies je de energie en ook die harmonie uit het oog. Die hangt samen met de gulden snede: de verhoudingen en geometrische vormen die in de mens en de natuur terug te vinden zijn.

Energofielen staren zich blind op het isoleren, in welk materiaal maakt niet uit, “als het maar goed gedaan is, zodat je minder energie gebruikt”. Er bestaan inderdaad materialen met een betere isolatiewaarde dan stro, maar binnen het bio-ecologisch bouwen kijken we verder en zijn ook de andere voordelen belangrijk. Wanneer je je huis bekijkt als je derde huid, wordt het verhaal anders: die moet gezond zijn. Je voelt je toch ook niet goed als je je kleedt in een plastic zak? Een houten dak dat je inpakt in een plastic onderdak vertoont na een tijd gebreken: schimmel, vocht… Ademend bouwen is belangrijk. Als je het technisch goed aanpakt, moet je een houtskeletbouw niet gaan behandelen met giftige producten, omdat er in principe geen vocht ontstaat. Houtworm komt er niet in, want die heeft vocht nodig. Herontdekte bouwmaterialen zoals hennep en kalk-combinaties beschikken over fantastische vochtregulerende eigenschappen. 

Natuurlijke verf, pleister e.d.

Wens je te schilderen, te decoreren, te restaureren, te pleisteren of gewoon op een andere manier creatief te zijn? En wil je dat met gevoel voor zowel schoonheid als kwaliteit? Met professioneel materiaal? En in harmonie met de natuur, dus zonder chemische, giftige stoffen? 

Advies en ondersteuning

Verf smeren tegen een muur is gemakkelijk, maar een goede aanpak vraagt meer dan dat.
Laat je informeren door Wolf Jordan, de specialist inzake natuurverven, muurverven, beitsen, kalkverven, calcatex, kalkpleister, kali, stucco, tadelakt, kalkhennep, pigmenten en grondstoffen van De Levenskunstenaar!
website: www.wolfjordan.be
telefoon: 0476 594384