Water met citroen

Citroenwater is een snelle en eenvoudige manier om gezond je dag te starten. Het drankje functioneert als interne reiniger om je dag met een goed gevoel in te zetten. Bovendien versterkt de vitamine C je immuunsysteem en bevordert het de spijsvertering. Je krijgt er een stralende huid van en het bevordert de aanmaak van collageen: een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Citroenwater helpt ook met het verminderen van slijm-opbouw.

Bietensap

Bietensap is een erg gezond drankje. Zo helpt bietensap bij het ontgiften van ons lichaam, het verbeteren van sportieve prestaties, het verhogen van de weerstand en het bevat kankerremmende stoffen. Er lopen zelfs onderzoeken naar de invloed van bietensap op het voorkomen van dementie. Bietensap bevat het stofje nitraat, dat door ons lichaam wordt omgezet in nitriet. Daardoor kun je bietensap zelfs zien als een natuurlijke doping.


Groentesap voor beginners

Heb je een (slow)juicer, dan vormen sapjes 's morgens een uitstekend ontbijt. Licht verteerbaar, voorzien ze je toch van de energie die je nodig hebt om in gang te schieten. Neem een vitamineshot met dit heerlijke sapje met wortel, frisse appel en gember. De gember in dit recept compenseert de zoete smaak van appel waardoor het iets pittiger wordt en heerlijk om te drinken!

INGREDIËNTEN (voor 1 liter sap)
♦ 1 kilo wortelen
♦ 5-6 appels
♦ 2 cm verse gember


Afwisselen van fruit

Vers en biologisch is natuurlijk steeds het best, maar bevroren fruit is een prima alternatief voor gewoon fruit, en gemakkelijk in gebruik omdat het vaak voorgesneden is en lang te bewaren. Denk aan heerlijke combinaties van ananas, frambozen, bosbessen, mango...  Mmmmmm...


Combineren maar!

Groene groenten, zoals spinazie, andijvie, bleekselderij, paksoi  en rucola zijn rijk aan ijzer en calcium

  • Groene groente houdt je bloedsuikerspiegel constant, terwijl dingen als wortels en fruit voor pieken zorgen in je bloedsuikerspiegel. Neem dus vooral groene groente en vul het aan met wortelen/of fruit. Bijvoorbeeld in de verhouding twee-derde groene groente en één derde appel en wortel.
  • Een avocado in je smoothie maakt hem een stuk romiger, en rijk aan goede vetten.
  • Kiemen zoals Alfalfa kiemen en brocolli scheuten zijn zeer gezond en tevens gemakkelijk thuis te groeien 

 


Ook veel gebruikt in sapjes: kurkuma, peterselie, munt,...

  • Kruiden zoals peterselie, basilicum, munt en andere zijn heerlijk om te gebruiken. 
  • Naast gember is ook geelwortel (kurkuma) een fantastisch ingrediënt. Het is ontstekingsremmend en en bevat anti-oxidanten, plus zoveel meer.

Juicen voor gevorderden: meer exotische ingrediënten

  • Spirulina is zeer reinigend voor je lichaam, en helpt weefsels op te bouwen na ziekte of intensieve training. Voeg een theelepel toe (het is zeer sterk van smaak).
  • Camu Camu bessen poeder is misschien het meest vitamine C rijke voedingsmiddel op aarde. Een halve theelepel is genoeg.
  • Je kunt gepelde hennepzaden toevoegen om de smoothie romiger te maken en rijker aan goede vetten.
  • Kokoswater en kokosvlees zorgen ook voor een heerlijke smaaktoevoeging.

Wat is jouw favoriete sapje en waarom?

Reactie plaatsen

Reacties