Preventieve gezondheidszorg

Weet wat je eet, door Daan De Wit
Door eigen onderzoek ontrafelt journalist Daan De Wit in dit boek mythes en voedingsadviezen die achterhaald zijn. Tevens behandelt het boek de voedingswijzen volgens Paleo, Raw Food, Ayurveda en het mediterrane dieet. Prachtig is dat alle interessante en leesbare informatie van ruim 250 bladzijden wordt samengevat in een kort verhaal over wat het beste is om te eten. Kern van de boodschap is: maak je eigen eten klaar.


Dit boek gaat over de top 17 superfoods in de wereld. Superfoods zijn krachtige, geconcentreerde voedingsmiddelen met een ontzagwekkend vermogen ons lichaam te voeden en te herstellen. In dit full-color geïllustreerde boek geeft rawfood-deskundige David Wolfe een volledig overzicht van smakelijke plantaardige voedingsproducten zoals goji-bessen, cacaobonen (rauwe chocola), hennepzaad, maca, spirulina, producten van bijen en nog talloze andere producten. Als krachtige en duurzame bron van goede eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten, vetten en oliën, essentiële aminozuren en vetzuren en andere voedingsstoffen vormen superfoods een uniek en veelbelovend stuk van de voedingspuzzel. Alle superfoods worden tot in detail beschreven en voorzien van eenvoudige, lekkere recepten.


Eenvoudig en vegan met Julie Van den Kerchove
Julie Van den Kerchove gooide tijdens haar studie haar voedingspatroon volledig om en kookt sindsdien enkel met natuurlijke ingrediënten. Zo slaagde ze erin haar gezondheidsproblemen halt toe te roepen. In dit tweede boek kokkerelt ze opnieuw gluten- en zuivelvrij, zonder vlees en gebruikt ze enkel natuurlijke suikers. Julie pakt dit zo eenvoudig mogelijk aan, zodat dit boek heel geschikt is voor wie snel en gezond wil koken in minder dan 30 minuten.


Menopower, door Martine Prenen
De overgang of menopauze wordt vaak als iets negatiefs gezien. De Vlaamse tv-persoonlijkheid, schrijfster en gezondheidscoach Martine Prenen ziet de menopauze juist als een heel positieve periode in het vrouwenleven, die kracht en energie kan geven. Ze gebruikt dan ook liever het woord 'menopower'. In dit fris vormgegeven boek, met veel kleurenfoto's, geeft ze op een toegankelijke, luchtige en optimistische manier advies over uiteenlopende zaken die te maken hebben met de menopauze, zoals psyche, verzorging, seksualiteit en voeding. Met vooral veel weetjes, tips, quotes en enkele interviewtjes met deskundigen. Inclusief sportoefeningen en recepten.


Ayurvedic Massage, door Harish Johari
Harish Johari served as guide to Richard Alpert (Baba Ram Dass) on his initial excursion into mystic India and continues his vocation of bridging the East/West gap. A true renaissance man, this distinguished north Indian poet, sculptor, and musician holds degrees in philosophy and literature. Harish Johari's Ayurvedic Massage is an informative and easy-to-read introduction to the world of oil massage as daily ritual, exercise, relaxation, preventative, and healing practice.

Kijk voor massage-olies ook eens in onze Webwinkel!


Ayurvedisch kruidenboek, door Deepak Chopra

Deepak Chopra laat in het Ayurvedisch kruidenboek zien hoe we op natuurlijke wijze een hogere weerstand en meer energie kunnen krijgen. Het boek geeft een beschrijving van de veertig meest gebruikte kruiden uit de Ayurvedische keuken. Van ieder kruid zijn bovendien de botanische kenmerken opgenomen, en ook worden instructies gegeven voor het gebruik in de Ayurvedische keuken. Daarnaast vindt men een lijst van klachten die met het gebruik van deze kruiden kunnen worden verminderd.

Natuurlijke therapieën

Acupunctuur

Ayurveda

 

Sesam atlas van de acupunctuur

De Sesam Atlas van de Acupunctuur geeft een overzicht van de acupunctuurgeschiedenis in China en in Europa, beschrijft de grondslagen van de Chinese geneeskunde, haar verschil met de westerse geneeskunde en de westerse pogingen om de werking van de acupunctuur te verklaren.
De beschrijving van de 361 klassieke acupunctuurpunten vormt de kern van dit werk: de ligging en eigenschappen van de punten, hun werking en de indicaties alsmede de steektechniek worden gedetailleerd beschreven.
Op de linkerpagina"s worden de energiebanen en de daarop liggende acupunctuurpunten anatomisch precies afgebeeld. Op de tegenoverliggende rechterpagina staan de verschillende benamingen van de punten: de Chinese karakters met gealfabetiseerde Pinyinweergave, de Latijnse en Nederlandse benaming en de bijbehorende afkorting zijn hier voor het eerst overzichtelijk bij elkaar gezet.

Ayurveda in de praktijk

Een volledig herziene en uitgebreide uitgave van het klassieke standaardwerk van dr. Mehta uit 1992.
De Ayurvedische geneeskunde, een complex van behandelingsmethoden voortkomend uit de filosofie en cultuur van India, is al duizenden jaren oud. Maar ook nu nog is zij steeds in ontwikkeling. Ayurveda omvat onder meer de toepassing van kruiden en mineralen en het werken met Yoga, Pranayama en diverse vormen van massage. Daarnaast heeft het ook betrekking op chirurgie, psychologie en voedingsleer.
In dit boek worden eerst de basisprincipes van de Ayurvedische geneeskunde uiteengezet en vervolgens een aantal toepassingsmogelijkheden besproken. Naarmate men verder leest wordt de tekst steeds concreter en praktijkgerichter, ondersteund door duidelijke tabellen en overzichtschema's. Het geheel levert een standaard- en naslagwerk op dat de lezer een gedegen indruk geeft van de Ayurvedische leer.
Het absolute standaardboek voor iedereen die zich wil verdiepen in de Ayurvedische geneeswijze en iets voor zijn eigen en andermans gezondheid wil betekenen.


Shiatsu

Yoga

Het Shiatsuboek

Yoga anatomie

Shiatsu is een zachte Oosterse manuele behandel- en therepiemethode, waarbij uitgegaan wordt van evenwicht tussen yin en yang. Dit evenwicht wordt bewerkstelligd door Ki-energie te laten stromen.
Het Shiatsuboek verscheen in 1992 en kende vele herdrukken, maar is nu herzien en bijgewerkt. Het is een complete gids van technieken die gebruikt worden om onder meer pijnen en spanningen in de rug en nek te verlichten of zelfs teniet te doen. Dit ruim geïllustreerde en van kleurenfoto's voorziene boek leidt de geïnteresseerde lezer of beginnende student stap voor stap door de basisprincipes, de praktische oefeningen en de diagnose. Kortom, dit is een basisboek om shiatsumassage en -technieken te leren kennen - een uitstekend cursusboek voor studenten, dat al jarenlang zijn kwaliteit bewijst.

'Yoga-anatomie' geeft de klassieke asana's weer met behulp van gedetailleerde, anatomische tekeningen in full-colour. Zo kan er een dieper begrip ontstaan van de structuren en principes die aan elke houding ten grondslag liggen. Duidelijk is weergegeven hoe iedere spier wordt gebruikt en hoe lichte houdingsveranderingen de effectiviteit van de bewuste houding kunnen vergroten of verkleinen. Ook wordt zichtbaar hoe ruggengraat, ademhaling en lichaamspositie met elkaar verbonden zijn. Of je nu een beginner bent dan wel al geruime tijd yoga beoefent, 'Yoga-anatomie' zal een onmisbare leidraad voor je vormen.
Auteur Leslie Kaminoff is erkend leraar anatomie, ademhalingstechniek en lichaamswerk.