Wat is het immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een complex netwerk van cellen en organen dat je lichaam verdedigt tegen infecties en ziekte. Zo bescherm je jouw lichaam tegen vreemde organismen zoals virussen, bacteriën en slecht functionerende cellen.
 
Je kan jouw afweersysteem een handje helpen.
 
Het immuunsysteem versterken: enkele tips

Dagelijks moeten we ontelbare ziekteverwekkers trotseren. Hoe kan je het immuunsysteem versterken?
De juiste voeding, voldoende rust, een gezonde en actieve levensstijl, veel zon en weinig stress helpen ons al een heel eind op weg.
Genoeg bewegen, gezond eten, lachen, ontspannen en slapen zijn dus erg belangrijk.
 
Het immuunsysteem versterken met voeding en kruiden
 
Daarnaast zijn er nog enkele kruiden en voedingsmiddelen die het immuunsysteem verbeteren. Ze bevatten vitale stoffen die de afweer versterken.

Echinacea of rode zonnehoed (zie foto bovenaan) werkt zeer efficiënt tegen verkoudheden en als behandeling van de bovenste luchtwegen en besmettelijke ziektes. Met amper één Echinaforce kauwtablet per dag stimuleer je jouw afweersysteem en blijf je goed beschermd tegen de invloeden van buitenaf.
 
Ginseng kan het immuunsysteem verhogen, helpt het lichaam zich te verdedigen tegen indringers en verschillende vormen van onevenwicht en staat erom bekend het lichaam te prikkelen. Thee drinken maar!
 
Knoflook heeft heel wat anti-microbiële eigenschappen. Dus: look gebruiken tijdens het koken is de boodschap!
 
Gember beperkt ontstekingen, cardiovasculaire aandoeningen, bloedstolsels en cholesterol.
 
Kurkuma heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en maagrustgevende voordelen.
 
Oost-Indische kers bevat een natuurlijk antibioticum dat onze darmflora niet aantast. Zo kunnen we onze weerstand vergroten. Goed tegen bronchitis en infecties van de urinewegen. Het kruid stimuleert ook de aanmaak van rode bloedlichaampjes.