Wij verzamelen voor jou de meest levenskunstige producten en diensten! 

Ontdek en koop hier de producten van Forever Living!

GEZOND MET ALOE VERA

Waarom verkoopt De Levenskunstenaar de succesvolle aloe vera-producten van Forever Living Products (kortweg FLV of Forever)? Lees hier meer over de eigenschappen van aloe vera en de kwalitatieve productie door Forever.

- Aloe vera is een van de oudst bekende medicinale planten. In het oude Griekenland gebruikten de doktors de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen.

- Aloe vera is een cactusachtige plant, die groeit in de warmere klimaten. Het is een vetplant of succulent, feitelijk is het een familielid van de lelie- en uiachtige planten. Kennis van de buitengewoon helende werking van de verse aloe vera plant is naar onze tijd overgebracht via folkloristische verhalen over oude geneeskundige praktijken. Wetenschappers zijn echter niet in staat geweest de helende werking van de plant te verklaren of te evenaren.

- Dr. Bill C. Coats, een praktiserende apotheker uit Dallas in Texas, USA, wist alle voordelen van aloe vera bereikbaar te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld. Overtuigd dat de "gel" uit de plant gehaald en gebruikt kon worden zonder dat de werking ervan verloren ging, wijdde dr. Coats zich geheel aan het bestuderen van de geheimen van de chemische samenstelling van de plant. Hij besloot te doen wat nog niemand ooit gelukt was in de 3500 jaar van de bekende geschiedenis van de plant: het op natuurlijke manier stabiliseren van de verkregen gel terwijl de gebruikelijke heilzame kracht volledig intact blijft. Dit bracht hij in 1968 tot stand. Sindsdien zijn nieuwe wegen bewandeld in het gebruik van de gestabiliseerde Aloe Vera Gel zoals in de geneeskunde, sport, in dienst van gezondheid en schoonheid, in cosmetica en bij dierenverzorging.

Ga naar onze webshop voor snelle bestelling en levering van alle aloe vera producten!

WAAROM ALOE VERA HELPT

Aloe vera helpt omdat de plant minstens 6 antiseptische bestanddelen bevat: lupeol, salicylzuur, fenol, ureumstikstof, kaneelzuur en zwavel. Al deze substanties staan bekend als antiseptisch, omdat ze anti-microbische activiteiten vertonen. Dit verklaart waarom aloe vera vele in- en uitwendige infecties kan genezen. Lupeol, salicylzuur en magnesium zijn ook zeer effectieve analgetica en dit verklaart waarom aloe vera een effectieve pijnstiller is.

Aloe vera bevat minstens drie ontstekingsremmende vetzuren (cholesterol, campesterol en
ß-sitosterol, hetgeen alle plantensteroïden zijn) en dit verklaart waarom aloe vera zo'n effectieve behandelingsmethode is bij brandwonden, snijwonden, schaafwonden en schrammen, alsook bij reumatische artritis, reumatische koorts en in- en uitwendige zweren. De aanwezigheid van vetzuren kan verklaren waarom is vastgesteld dat aloe vera zeer effectief is bij ontstekingen in dunne- en dikke darm, lever, nieren en alvleesklier. De aanwezigheid van elk van deze vetzuren, speciaal β-sitosterol, verklaart waarom vaak gerapporteerd is dat Aloe Vera Gel een effectieve behandelingswijze is bij allergische reacties zoals die van astma, hooikoorts, eczeem en brandend maagzuur en waarom het helpt, samen met een vetarm dieet, gevaarlijke cholesterolgehaltes te verlagen. Het is het synergisme tussen de verschillende bestanddelen van de Aloe Vera Gel en de wijsheid van het eigen lichaam er dat uit te kiezen, wat het nodig heeft om zichzelf te kunnen genezen, waarom aloe vera bij zo veel verschillende aandoeningen werkzaam is.

Dit alles verklaart waarom door de eeuwen heen lekendokters, dierenartsen, huisartsen en specialisten openlijk hebben verklaard, dat aloe vera de kracht heeft een monumentale lijst van ziektes en kwalen bij mens en dier te genezen of pijn te verminderen, en daarom zeer zeker de naam verdient van: Medicijn Plant, Toverstaf, Wondplant, Wonderplant, Brandplant, Plant van Onsterfelijkheid of Apotheek in een pot.

Tien unieke voordelen voor het menselijk lichaam:
  1. Penetratie: heeft de eigenschap snel en diep in de huid door te dringen, gaat door de basaal membraam en neemt alles mee naar binnen waardoor het ook geschikt is als vehiculum om b.v. corticosteroïden beter door de huid te doen doordringen en te laten werken
  2. Antiseptisch: heeft tenminste 6 antiseptische bestanddelen die bacteriën, virussen en schimmels doden of remmen in de groei
  3. Stimuleert celgroei: stimuleert, dosis afhankelijk, de groei en ontwikkeling van nieuw gezond celweefsel vooral bindweefsel en heeft daarom een uniek wond helend effect
  4. Kalmeert zenuwen: heeft een kalmerend effect op het zenuwgestel waardoor men zich beter kan concentreren en gemakkelijker kan inslapen
  5. Reinigt: aloe vera harmoniseert, normaliseert en ontgift het spijsverteringskanaal en de enzymen ondersteunen de spijsvertering
  6. Analgetisch: verlicht pijnen in spieren en gewrichten en werkt synergetisch met anti-reumatica
  7. Anti-inflammatoir: onderdrukt ontstekingsreacties waarbij de roodheid, de zwelling en het warme kloppende gevoel verdwijnen vergelijkbaar met corticosteroïden maar zonder de bijwerkingen er van
  8. Anti-pruritisch: het onderdrukt de jeuk vergelijkbaar met antihistaminica
  9. Anti-pyretisch: koorts onderdrukkend, het branderige gevoel van wonden en insecten beten of na aanraken van brandnetels en kwallen verdwijnt
  10. Veiligheid: het is een natuurlijke en veilige, niet toxische voedingsbron die eigenlijk geen contra-indicaties heeft, slechts zeer zeldzaam is een allergische overgevoeligheid (idiosyncrasie) gemeld die soms gepaard gaat met overgevoeligheid voor knoflook en/of uien.

De meeste lotions en crèmes, ook die corticosteroïden bevatten, dringen slechts oppervlakkig in de bovenste lagen van de huid door terwijl Aloe Vera zelfs door de basaal membraam gaat.

Waarom aloe vera van Forever Living Products?

Forever Living Products (FLP) is 's werelds grootste teler, producent en distributeur van aloe vera producten. Sinds de oprichting in 1978 heeft het bedrijf zich gewijd aan het vervaardigen van producten die mensen helpen. Liever dan een paar druppels aloe vera aan de producten toe te voegen, start FLP met pure, verse, krachtige aloe vera en voegt er dan andere ingrediënten aan toe (bij lotions, shampoo, huidverzorgingsproducten etc.) om het zo voor verschillende toepassingen geschikt te maken. Met andere woorden, ingrediënt nummer één in onze producten is gestabiliseerde Aloe Vera Gel. Hieronder volgen enkele redenen waarom FLP's aloe vera producten de meest effectieve zijn die er te koop zijn.

1. Teelt en oogst

FLP bezit zijn eigen plantages in de vruchtbare Rio Grande vallei in Zuid-Texas. Elke stap in het groeiproces wordt verzorgd door toegewijde experts: vanaf de kwekerij, waar de jonge scheuten worden geplant en verzorgd, tot het gecultiveerde velden met volwassen aloe vera planten, en ten slotte de zorgvuldig geplande handmatige oogst. Hoewel er meer dan 300 verschillende variëteiten Aloe zijn, kweekt FLP alleen aloe vera (barbadensis, Miller). Omdat dit de variëteit is die de grootste hoeveelheid van de actieve stof bezit. Alleen de volwassen aloe vera planten met 100% gel potentieel worden gebruikt. Er worden geen pesticiden gebruikt. De plant heeft zijn eigen afweer tegen ziektes, uitdroging en insecten.

2. Verwerkingsmethoden

FLP verwerkt aloe vera bladeren binnen enkele uren na de oogst. Ze worden tweemaal gewassen en gespoeld voor ze zorgvuldig gefileerd worden. Minuten na het fileren wordt de rauwe gelei gestabiliseerd via de bewezen, gepatenteerde methode, die alle 75 verschillende voedingsstoffen die op natuurlijke wijze in de plant voorkomen, conserveert. Gedurende het gehele stabilisatieproces wordt de gel op professionele wijze behandeld. De machines en gebouwen zijn schoon en hygiënische voorzieningen optimaal, waardoor een product van hoge kwaliteit gegarandeerd wordt. Alleen de pure Aloe Vera gelei wordt gebruikt. Het blad met de gelige voering wordt niet gebruikt. De pulp van de rauwe gelei blijft over om gestabiliseerd te worden. Deze pulp is een zeer waardevolle factor in de werkzaamheid van de producten. Hoewel FLP producten worden verkocht als voedingssupplementen en cosmetica, worden ze geproduceerd onder een farmaceutisch vergunning. Dit is de z.g. 'Good Manufacturing Practice' (GMP). Dit betekent dat de gebouwen, machines, testapparatuur etc. onderworpen zijn aan strikte overheidsregels. Elk geproduceerd product wordt een aantal keer getest voor, tijdens en na het productieproces voor het vrijgegeven wordt uit de quarantaine door de kwaliteitscontrole. De gebruiksklare producten zijn verzegeld om ze te beschermen tegen besmetting en om de duurzaamheid te garanderen. De flessen, die onze aloë dranken bevatten, zijn gemaakt van een uniek drie lagen plastic, die het product tegen licht beschermen en vers houden. Je kan ervan verzekerd zijn dat je altijd een vers product koopt.

3. Bewezen resultaten

De Food en Drug Testing Laboratories in New York hebben een onafhankelijke test uitgevoerd waarbij FLP's Gestabiliseerde Gel vergeleken werd met de gel van een rauw, volwassen aloe barbadensis blad. Het resultaat was dat de twee verschillende gels identiek waren. Met andere woorden, wat je in de fles aantreft is hetzelfde wat je zou hebben gekregen wanneer je je eigen blad zou fileren maar zonder afval. FLP heeft het certificaat ontvangen van de International Aloe Science Council en heeft hiermee het recht gekregen het zegel van goedkeuring van deze instantie op alle aloe vera producten af te drukken. Miljoenen mensen hebben de aloe vera producten van FLP gebruikt, met zeer positieve resultaten; de verkoop van FLP aloe vera overtreft de verkopen van alle andere aloe vera producenten. De meeste verkoop is aan vaste klanten, hetgeen impliceert dat de klant zeer tevreden is met het product. Veel mensen hebben andere merken gebruikt en zijn daarna op FLP overgestapt nadat zij de resultaten vergeleken hadden.

4. Tevredenheid gegarandeerd

FLP garandeert volledige tevredenheid, binnen 30 dagen, of uw geld terug!

Ga naar onze webshop voor snelle bestelling en levering van alle aloe vera producten!

ALOE VERA — EEN MIRACULEUS GENEESKRUID

Er zijn honderden wetenschappelijke studies gewijd aan de beschrijving van de werking van Aloe Vera Gel bij inwendig gebruik voor allerlei problemen, en bij uitwendig gebruik voor huid en haar:
* als natuurlijk reinigingsmiddel
* penetratie in de huid en het effect bij eczeem en psoriasis
* weefsel anesthesie, pijn verlichting van gewrichten en spieren
* bactericide in hoge concentratie als antibioticum bij infecties, bacteriostatisch in verdunde vorm
* virucide bij direct en langdurig contact (3 tot 5 uur)
* fungicide bij o.a. candida, chlamydia, tinea pedis, tinea ruber, trichomonas en vele andere
* anti-inflammatoir (ontstekingsremmend), verminderd zwelling, roodheid en het gloeien neemt af
* antipruritisch (stopt de jeuk)
* levert aminozuren, vitaminen, mineralen en suikers als voedingselementen
* breekt dode cellen af en verwijdert deze inclusief pus o.a. bij acne
* bevordert normale celgroei en bespoedigt de heling van (brand)wonden
* brengt vocht in het weefsel
* antipyretisch d.w.z. koortsverlagend en vermindert het branderige gevoel van wonden, blaren, insectenbeten en koortsblaasjes
* aloe vera is bijzonder veilig en heeft geen bekende bijwerkingen

Vitaminen: A (beta-caroteen) wordt geactiveerd in het lichaam, C (extra C is toegevoegd in het stabilisatie proces), E (extra E voor stabilisatie proces), B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine, niacinamide), B6 (pyridoxine), B12 (cyanocobalamine) , folacine, foliumzuur en choline.
Mineralen: aluminium, calcium, calcium-oxalaat, chloride, chroom, cobalt, fosfor, kalium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, natrium, selenium, silicium, tin en zink
Aminozuren: alanine, arginine, aspartinezuur, ½cystine, glutaminezuur, glycine, histidine, hydroxyproline, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, proline, serine, threonine, tryptofaan, tyrosine en valine
Vetzuren: linol, linoleen, myristine, capryline, oleïne, palmitine en stearine
Antiseptisch: kaneelzuur, lupeol (een natuurlijk salicylzuur), fenol, saponinen, ureumstikstof, zwavel, resistannol
Analgetisch: lupeol, magnesium (lactaat), antraceen, anthranol, Aloetinezuur, emodine en Aloe-emodine
Anti-inflammatoir: bradykinase, beta-sitosterol, campesterol, HDL-cholesterol, een nieuw ontdekte component acemannan (mannose-6-fosfaat) toont een stimulatie van het immuunafweersysteem
Enzymen: aliinase, amylase, bradykinase, catalase, cellulase, creatinine fosfokinase, lactine dehydrogenase, lipase, nucleotidase, oxidase, protease, SGO transaminase en SGP transaminase
Mono/Polysacchariden: aldonantose, cellulose, glucose, mannose, l-rhamnose, acemannan
Overigen: aloïne, barbaloïne, isobarbaloïne, chrysofaanzuur, creatine lactaat, alkalische fosfatase, zure fosfatase, etherische oliën en lignine, trigliceriden

Aloe Vera Gel bevat 100% gestabiliseerd aloe vera, per 120 ml heeft het 20 calorieën aan voedingswaarde, 0 gram vet, 30 mg natrium (1%) 6 gram koolhydraten (2%), 0 gram suikers, 0 gram proteïne. Verder bevat het sorbitol (verkregen uit maïs), ascorbinezuur (vitamine C), citroenzuur, natriumbenzoaat (uit bramen), xanthaanhars en tocoferol (vitamine E, uit tarwekiemolie). Een paar maal rustig omdraaien voor het gebruik en na opening van de fles, gekoeld bewaren.

Kies voor kwaliteit in je dagelijkse routine.

Zachte en mooie lippen, wie wil dat niet?
Forever Aloe Lips bevat een unieke formule met hydraterende aloë vera gel en jojoba-olie. Het biedt je complete verzorging en perfecte hydratie.
De balsem heeft een verzachtende werking, een aangename smaak en is kleurloos. Gebruik dagelijks voor lippen om te zoenen!

Poets je tanden met de kwaliteitstandpasta Forever Bright Toothgel voor perfecte mondhygiëne en gezond tandvlees. Deze unieke formule heeft een basis van pure aloë vera gel.
Forever Bright Toothgel is fluoride vrij en bijzonder zacht voor gevoelig tandvlees. Geniet tijdens het poetsen van de verfrissende muntsmaak. Zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. Smile!

Goede handhygiëne vraagt om effectieve handzeep. Zeep die perfect reinigt en mild is voor elk huidtype. Aloe Hand Soap heeft een zachte basis van pure aloë vera gel, aangevuld met milde fruitextracten. Het laat
de huid glad en gehydrateerd aanvoelen. Geniet elke dag van schone en ultrazachte handen.

 

Een fris gevoel gedurende de dag is belangrijk voor je persoonlijke comfort en zelfvertrouwen. Aloe Ever-Shield heeft een frisse geur, is zacht voor de huid en biedt je de hele dag door maximale frisheid. De deodorant is verrijkt met aloë vera gel en is vrij van aluminiumzouten of alcohol. Door de milde samenstelling kan de stick gebruikt worden na het scheren en is het ook geschikt voor de gevoelige huid.

Aloe Vera Gelly is bijzonder effectief bij een gevoelige of schrale huid. Het bestaat grotendeels uit pure aloë vera gel. De verfrissende transparante crème verzacht onmiddellijk de gevoelige plekken op de huid. Aloe Vera Gelly is door de verkoelende en verzorgende eigenschappen ook een ideale aftersun crème. Het draagt bij aan het herstellend vermogen van de huid en biedt verkoeling.

Forever Freedom is de ideale aanvulling als je regelmatig sport! Het combineert 89% pure aloë vera gel met de krachtige ingrediënten glucosamine, chondroïtine en MSM. Deze ingrediënten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en vullen elkaar goed aan. Dat maakt Forever Freedom de perfecte keuze voor mensen die vaak in beweging zijn. Forever Freedom heeft een aangename sinaasappelsmaak.

 

Alle producten zijn te koop in onze online Forever shop!