Leylijnen in en rond Rennes-les-Bains

Leylijnen zijn hypothetische lijnen die door oude monumenten, zoals menhirs, dolmens, steencirkels en kerken, lopen. Volgens sommige mensen hebben deze lijnen een mystieke of spirituele betekenis.

Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van leylijnen. Sommige mensen geloven dat ze al in de prehistorie zijn aangelegd door prehistorische mensen. Anderen geloven dat ze zijn ontstaan door natuurlijke processen, zoals de loop van rivieren of de stroming van energievelden.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van leylijnen. Sommige mensen geloven echter dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de mensheid.

In en rond Rennes-les-Bains zijn verschillende leylijnen te vinden. Een van de meest bekende leylijnen is de leylijn die door de Menhir du Roc de l'Or, de Menhir de la Falaise en de Dolmen du Pech de la Serre loopt. Deze leylijn wordt ook wel de "lijn van de wijzen" genoemd.

Een andere leylijn die door Rennes-les-Bains loopt is de leylijn die door de Menhir de la Combe, de Menhir de la Peyre-Longue en de Dolmen de la Peyre-Longue loopt. Deze leylijn wordt ook wel de "lijn van de troubadours" genoemd.

Er zijn ook enkele andere leylijnen in en rond Rennes-les-Bains, die door andere prehistorische monumenten lopen.

Leylijn 1: De lijn van de wijzen

Deze leylijn loopt door de volgende prehistorische monumenten:

  • Menhir du Roc de l'Or
  • Menhir de la Falaise
  • Dolmen du Pech de la Serre

Deze leylijn wordt ook wel de "lijn van de wijzen" genoemd, omdat hij door een aantal prehistorische monumenten loopt die mogelijk een mystieke of spirituele betekenis hebben.

De Menhir du Roc de l'Or is een 6,5 meter hoge menhir die is versierd met inkepingen. De Menhir de la Falaise is een 4,5 meter hoge menhir die is versierd met een kruis. De Dolmen du Pech de la Serre is een 4.000 jaar oude dolmen die is versierd met inkepingen.

Leylijn 2: De lijn van de troubadours

Deze leylijn loopt door de volgende prehistorische monumenten:

  • Menhir de la Combe
  • Menhir de la Peyre-Longue
  • Dolmen de la Peyre-Longue

Deze leylijn wordt ook wel de "lijn van de troubadours" genoemd, omdat hij door een aantal prehistorische monumenten loopt die mogelijk een verband hebben met de troubadours, een groep middeleeuwse dichters en muzikanten.

De Menhir de la Combe is een 4 meter hoge menhir die is versierd met inkepingen. De Menhir de la Peyre-Longue is een 8 meter lange menhir die is versierd met inkepingen. De Dolmen de la Peyre-Longue is een 5.000 jaar oude dolmen die is versierd met inkepingen.

Andere leylijnen

Er zijn ook enkele andere leylijnen in en rond Rennes-les-Bains, die door andere prehistorische monumenten lopen. Deze leylijnen zijn minder bekend dan de twee hierboven genoemde leylijnen.

Een voorbeeld van een dergelijke leylijn is de leylijn die door de volgende prehistorische monumenten loopt:

  • Menhir de la Roque
  • Rocher de la Tour
  • Grotte des Demoiselles

Deze leylijn loopt door een aantal prehistorische monumenten die mogelijk een verband hebben met de Kelten, een prehistorische volk dat in dit gebied woonde.

Een van de bekendste leylijnen in Europa is de zogenaamde Rennes-le-Château-lijn, die loopt van het Iberisch Schiereiland naar Schotland, via Frankrijk, België en Engeland. Deze lijn zou langs verschillende belangrijke plaatsen gaan, zoals Santiago de Compostela, Chartres, Glastonbury en Rosslyn Chapel. Sommigen beweren dat deze lijn ook verbonden is met de Heilige Graal, de legendarische kelk waaruit Jezus dronk tijdens het Laatste Avondmaal.

Rennes-le-Château is een ander dorpje in de buurt van Rennes-les-Bains, dat beroemd is geworden door het mysterie van de abbé Saunière, een priester die in de 19e eeuw een fortuin vergaarde na het vinden van enkele documenten in zijn kerk. Er wordt gespeculeerd dat deze documenten geheime informatie bevatten over de Heilige Graal, de Tempeliers, de Merovingers of andere occulte zaken. Rennes-le-Château zou ook een belangrijk centrum zijn voor leylijnen, die er elkaar kruisen of convergeren.

Een andere leylijn die door Rennes-les-Bains zou lopen is de Bugarach-lijn, die loopt van Montserrat in Spanje naar Carnac in Bretagne, via Andorra, Foix, Rennes-les-Bains en Bugarach. Bugarach is een berg die vlakbij Rennes-les-Bains ligt en die ook wel bekend staat als de omgekeerde berg, omdat zijn bovenste lagen ouder zijn dan zijn onderste lagen. Bugarach wordt beschouwd als een heilige berg door verschillende spirituele groepen, die er een portaal naar een andere dimensie of een buitenaardse basis zien. Sommigen geloofden zelfs dat Bugarach hen zou beschermen tegen het einde van de wereld in 2012.

Conclusie

Leylijnen zijn een mysterie dat al eeuwenlang mensen fascineert. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor hun bestaan, maar er zijn ook veel mensen die geloven dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de mensheid.

In en rond Rennes-les-Bains zijn verschillende leylijnen te vinden, die door een aantal prehistorische monumenten lopen. Deze leylijnen worden vaak geassocieerd met mystieke of spirituele betekenissen.

: [De mooiste attracties rond Rennes-les-Bains - Komoot](https://www.komoot.com/nl-nl/guide/990565/de-mooiste-attracties-rond-rennes-les-bains)
: [Pic de Brau - Randonnée pédestre - Trace GPS](https://www.visugpx.com/7mZ1Q8q4fO)
: ["Les Bains Doux" ancien Therme - Komoot](https://www.komoot.com/highlight/1266000)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.