Hier is een lijst van boeken die melding maken van de legende dat Maria Magdalena na de dood en opstanding van Jezus naar Frankrijk vluchtte en daar contact had met de Katharen:

 1. "The Holy Blood and the Holy Grail" door Michael Baigent, Richard Leigh, en Henry Lincoln

  • Dit boek onderzoekt de theorie dat Maria Magdalena naar Frankrijk reisde en daar een bloedlijn begon, die later zou worden beschermd door de Katharen en andere geheime genootschappen.
 2. "The Woman with the Alabaster Jar: Mary Magdalen and the Holy Grail" door Margaret Starbird

  • Starbird onderzoekt de mogelijkheid dat Maria Magdalena naar Frankrijk vluchtte en daar een cruciale rol speelde in de verspreiding van de vroege christelijke gnostische tradities, waaronder die van de Katharen.
 3. "The Templar Revelation: Secret Guardians of the True Identity of Christ" door Lynn Picknett en Clive Prince

  • Dit boek bespreekt de theorie dat Maria Magdalena naar Frankrijk ging en een belangrijke rol speelde in de mystieke tradities die later werden overgenomen door de Katharen en de Tempeliers.
 4. "Mary Magdalene: Christianity's Hidden Goddess" door Lynn Picknett

  • Picknett verkent de rol van Maria Magdalena in Frankrijk en haar mogelijke verbindingen met de Katharen en andere esoterische groepen.
 5. "The Expected One" door Kathleen McGowan

  • Deze roman, hoewel fictie, is gebaseerd op uitgebreide historische en legendarische onderzoeken en beschrijft Maria Magdalena's reis naar Frankrijk en haar invloed op de Katharen.
 6. "Holy Blood, Holy Grail" door Michael Baigent, Richard Leigh, en Henry Lincoln

  • Dit boek onderzoekt de theorieën over de bloedlijn van Jezus en Maria Magdalena en hun connecties met de Katharen en andere geheime genootschappen in Frankrijk.
 7. "The Cathar Legacy" door L.R. Frederick

  • Dit boek verbindt de Katharen met Maria Magdalena en beschrijft hoe zij naar Zuid-Frankrijk kwam en een spirituele invloed had op deze gnostische groep.
 8. "Rex Deus: The True Mystery of Rennes-Le-Château and the Dynasty of Jesus" door Marilyn Hopkins, Graham Simmans, en Tim Wallace-Murphy

  • Dit boek bespreekt de theorie van een geheime bloedlijn en Maria Magdalena's connectie met Frankrijk en de Katharen.
 9. "Magdalene's Lost Legacy: Symbolic Numbers and the Sacred Union in Christianity" door Margaret Starbird

  • Starbird onderzoekt Maria Magdalena's rol in Frankrijk en haar invloed op de esoterische tradities, inclusief die van de Katharen.
 10. "The Secrets of the Tarot: Origins, History, and Symbolism" door Barbara G. Walker

  • Walker bespreekt de mogelijke verbindingen tussen Maria Magdalena, de Katharen, en de symboliek van de Tarot, die in Frankrijk werd ontwikkeld.
 11. "The Secret Teachings of Mary Magdalene: Including the Lost Verses of The Gospel of Mary, Revealed" door Claire Nahmad en Margaret Bailey

  • Dit boek bespreekt Maria Magdalena's vlucht naar Frankrijk en haar invloed op de spirituele tradities die daar ontstonden, waaronder de Katharen.
 12. "The Lost Teachings of Mary Magdalene: The Woman Who Loved Jesus" door Mark L. Prophet en Elizabeth Clare Prophet

  • Dit boek bespreekt de esoterische en spirituele leringen van Maria Magdalena en haar invloed op groepen zoals de Katharen in Frankrijk.

Deze boeken variëren van historische studies tot fictie en esoterische onderzoeken, maar ze delen de gemeenschappelijke verhaallijn van Maria Magdalena's reis naar Frankrijk en haar invloed op de Katharen en andere gnostische tradities.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.