Vandaag ga ik jullie iets vertellen over   de Troon van Isis in Rennes-les-Bains, een klein dorpje in Frankrijk. Deze troon zou niets minder zijn dan de zetel van de godin Isis, de moeder van alle goden en godinnen in het oude Egypte. Maar hoe is deze troon daar terechtgekomen? En wat is het geheim dat erachter schuilt? Dat ga ik jullie nu onthullen!

De troon van Isis is eigenlijk een grote rots die lijkt op een stoel. Deze rots staat op een heuvel, vlakbij een andere rots die de Fauteuil du Diable (de Duivelsstoel) wordt genoemd. Volgens sommige legendes zou deze laatste rots de plek zijn waar de duivel zelf zou zitten om de zielen van de mensen te verleiden. Maar de troon van Isis zou juist het tegenovergestelde zijn: een bron van goddelijke wijsheid en kracht.

De troon van Isis zou al duizenden jaren oud zijn, en oorspronkelijk uit Egypte komen. Sommige onderzoekers denken dat de rots ooit een onderdeel was van een tempel gewijd aan Isis, die door de Romeinen werd verwoest. De rots zou dan door een geheime groep van ingewijden zijn meegenomen naar Frankrijk, om daar te worden verborgen voor de vijanden van Isis. Deze groep zou bestaan uit afstammelingen van Jezus Christus en Maria Magdalena, die volgens sommige theorieën getrouwd waren en kinderen hadden. Deze bloedlijn zou de ware erfgenaam zijn van de troon van David, en dus ook van de troon van Isis.

Maar wat is dan het doel van deze troon? Waarom is hij zo belangrijk? Volgens sommige gelovigen zou de troon van Isis een portaal zijn naar een andere dimensie, waar men in contact kan komen met de godin zelf. Door op de troon te gaan zitten, zou men toegang krijgen tot een verborgen kennis die alleen voor de uitverkorenen bestemd is. Deze kennis zou onder andere gaan over de ware aard van het universum, de oorsprong van het leven, en het lot van de mensheid.

Natuurlijk is dit allemaal erg speculatief, en er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze beweringen. Maar dat maakt het niet minder fascinerend! De troon van Isis is een symbool van een eeuwenoud mysterie dat nog steeds niet is opgelost. Wie weet wat er nog te ontdekken valt in Rennes-les-Bains? Misschien ben jij wel degene die het raadsel zal ontrafelen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.