Rennes-les-Bains is als klein dorpje in de regio Occitanie, in het zuiden van Frankrijk, vooral bekend om zijn thermale baden, die al sinds de oudheid worden gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Maar Rennes-les-Bains heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, die veel auteurs hebben geïnspireerd en gefascineerd. We stellen je voor aan enkele van de belangrijkste auteurs die over Rennes-les-Bains hebben geschreven, en wat ze hebben ontdekt of verzonnen over dit mysterieuze dorp.

Een van de eerste auteurs die over Rennes-les-Bains schreef, was Henri Boudet. Hij was de pastoor van het dorp van 1872 tot 1914, en publiceerde in 1886 een boek genaamd "La Vraie Langue Celtique et le Cromleck de Rennes-les-Bains" (De Ware Keltische Taal en de Cromlech van Rennes-les-Bains). In dit boek beweerde hij dat hij een geheime taal had ontcijferd, die verborgen was in de namen van de plaatsen en de landschappen rond Rennes-les-Bains. Hij suggereerde ook dat er een oude cirkelvormige tempel was, een cromlech, die gewijd was aan de zonnegod. Zijn boek trok de aandacht van veel esoterici en avonturiers, die op zoek gingen naar de verborgen schatten en mysteries die hij had onthuld.

Een andere beroemde auteur die over Rennes-les-Bains schreef, was Gérard de Sède. Hij was een journalist en schrijver, die zich specialiseerde in het occulte en het paranormale. Hij publiceerde in 1967 een boek genaamd "L'Or de Rennes" (Het Goud van Rennes), waarin hij het verhaal vertelde van de pastoor van het naburige dorp Rennes-le-Château, Bérenger Saunière. Volgens De Sède had Saunière in zijn kerk een geheime boodschap gevonden, die hem leidde naar een enorme schat, die mogelijk afkomstig was van de Tempeliers, de Katharen of zelfs het Heilige Bloed van Jezus. De Sède beweerde dat Saunière contact had met Boudet, en dat ze samen de geheimen van Rennes-les-Bains hadden onderzocht. Hij suggereerde ook dat er een verband bestond tussen Rennes-les-Bains en de Merovingische koningen, die volgens sommigen afstammelingen waren van Jezus. Zijn boek werd een bestseller, en inspireerde vele andere auteurs, waaronder Dan Brown, die zijn roman "De Da Vinci Code" baseerde op sommige van De Sède's theorieën.

Een recente auteur die over Rennes-les-Bains schreef, was Kate Mosse. Zij is een Britse schrijfster en journaliste, die vooral bekend is om haar historische thrillers. Zij publiceerde in 2007 een boek genaamd "Het Verloren Labyrint" (Sepulchre), waarin ze het verhaal vertelt van twee vrouwen, Alice en Léonie, die in verschillende tijden leven, maar verbonden zijn door een mysterieus tarotspel. Het boek speelt zich grotendeels af in de omgeving van Rennes-les-Bains, waar Alice en Léonie geconfronteerd worden met duistere krachten, geheime genootschappen en verborgen geschiedenissen. Mosse beschrijft het landschap en de cultuur van Rennes-les-Bains met veel detail en passie, en maakt gebruik van historische feiten en legendes om haar verhaal te verrijken.

Zoals je ziet, is Rennes-les-Bains een dorp dat veel meer te bieden heeft dan alleen warmwaterbronnen. Het is een plaats vol raadsels en intriges, die de verbeelding van vele auteurs heeft geprikkeld en gestimuleerd. Als je meer wilt weten over Rennes-les-Bains, kan je een van deze boeken lezen, of beter nog, het dorp zelf bezoeken en je eigen avontuur beleven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.