De 12 bronnen en de Cromlech van Rennes-les-Bains

De 12 bronnen van de cromlech van Rennes-les-Bains zijn een mysterie dat veel mensen fascineert. De cromlech is een cirkelvormige steenformatie die in de 19e eeuw werd ontdekt door de priester Henri Boudet, die beweerde dat de stenen een geheime boodschap bevatten. Volgens Boudet waren de 12 bronnen verbonden met de 12 tekens van de dierenriem, en vormden ze een soort astronomische kalender. De bronnen zouden ook geneeskrachtige eigenschappen hebben, en sommigen denken dat ze een verband hebben met de legende van de Heilige Graal.

Maar waar bevinden zich de 12 bronnen precies? Dat is niet zo eenvoudig te beantwoorden, want er zijn verschillende theorieën over hun locatie. Sommigen baseren zich op de kaart die Boudet maakte in zijn boek La Vraie Langue Celtique, waarop hij de cromlech en de bronnen aanduidde met symbolen. Anderen proberen de bronnen te identificeren aan de hand van hun kenmerken, zoals hun temperatuur, kleur, smaak of geur. Nog anderen volgen hun intuïtie of hun gevoel voor avontuur, en gaan op zoek naar de bronnen in het landschap rond Rennes-les-Bains.

Een mogelijke lijst van de 12 bronnen is:

- De Fontaine d'Amour: deze bron zou overeenkomen met het teken Ram, en zou een liefdeselixer bevatten.
- De Fontaine des Dames: deze bron zou overeenkomen met het teken Stier, en zou een vruchtbaarheidsbron zijn.
- De Fontaine du Cercle: deze bron zou overeenkomen met het teken Tweelingen, en zou een bron van wijsheid zijn.
- De Fontaine du Château: deze bron zou overeenkomen met het teken Kreeft, en zou een beschermende bron zijn.
- De Fontaine du Soleil: deze bron zou overeenkomen met het teken Leeuw, en zou een bron van kracht en vitaliteit zijn.
- De Fontaine des Etoiles: deze bron zou overeenkomen met het teken Maagd, en zou een bron van zuiverheid en schoonheid zijn.
- De Fontaine du Triangle: deze bron zou overeenkomen met het teken Weegschaal, en zou een bron van harmonie en evenwicht zijn.
- De Fontaine du Tombeau: deze bron zou overeenkomen met het teken Schorpioen, en zou een bron van transformatie en wedergeboorte zijn.
- De Fontaine du Cheval: deze bron zou overeenkomen met het teken Boogschutter, en zou een bron van vrijheid en avontuur zijn.
- De Fontaine du Capricorne: deze bron zou overeenkomen met het teken Steenbok, en zou een bron van ambitie en succes zijn.
- De Fontaine du Verseau: deze bron zou overeenkomen met het teken Waterman, en zou een bron van innovatie en originaliteit zijn.
- De Fontaine des Poissons: deze bron zou overeenkomen met het teken Vissen, en zou een bron van spiritualiteit en mystiek zijn.

Of deze lijst klopt of niet, is moeilijk te zeggen. Het is mogelijk dat sommige bronnen verloren zijn gegaan, of dat ze verplaatst of veranderd zijn door de tijd heen. Het is ook mogelijk dat er meer dan 12 bronnen zijn, of dat sommige bronnen meerdere betekenissen hebben. Het is aan elke bezoeker om zelf te ontdekken wat de cromlech en de bronnen voor hem of haar betekenen, en om zich te laten verrassen door hun magie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.