43. Geboorte van de Mens (Manushya-Janma)

Het vlak van het vuur bereidde de speler voor op het aannemen van vorm dat door Manushya-Janma wordt aangekondigd. Ontstaan in de tweede chakra, gezoogd en gevoed in de derde, gevuld met menselijke emoties in de vierde, wordt hij nu echt geboren.
Dit is de geboorte die nooit bij het stadhuis of in het ziekenhuis geregistreerd wordt. Hij wordt alleen gezien door hen die hem ontmoeten en naderhand zeggen, ‘We zagen een Mens’. De speler is nu een kind van niemand. Iedereen zou zijn vader kunnen zijn. Hij is de zoon van God en behoort tot geen enkele kaste, geloof, land of religie. Hij kent geen gehechtheid en heeft geen identiteitspapieren of kenmerken nodig. Hij heeft zichzelf gevonden.

Nu is hij geboren, zijn aanwezigheid wordt sterk ervaren door hen die nog geboren moeten worden. Hij heeft directe ervaringen van de waarheid en staat oog in oog met de realiteit. Hij hoeft niemand te behagen en heeft geen behoefte om een groep toegewijde volgelingen te kweken. Hij resoneert alleen met de waarheid en het dienen daarvan is zijn enige doel.

De mens is een verstandig wezen. Het vermogen om te denken helpt hem om zichzelf met de waarheid te confronteren. Iemand die niet in harmonie met de wet van de waarheid leeft, kan niet werkelijk een Mens genoemd worden. Hij is slechts één of anders wezen in een menselijke lichaam dat probeert om als Mens geboren te worden.

 

 

Wil je het spel verder spelen?
Gooi dan een dobbelsteen en kies één van de 6 uitkomsten:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Leela, spel der zelfkennis, door Harish Johari
eindredactie en art: Garsett Larosse