57. Vlak der Gassen (Vayu-loka)

Vayu-loka (letterlijk: vlak van lucht) bevindt zich op het vlak van de werkelijkheid, op de zevende rij van het spel. Deze Vayu, wind of lucht, is niet dezelfde als die op het Fysieke vlak van de aarde wordt gevonden. Het is de essentie van het scheikundig element lucht. Marut, de heerser van dit vlak, is gelijk aan Indra, de heerser van de hemel (Indra is iemand die meester geworden is over zijn sensuele natuur).
Vayu-loka is het vlak waar men een stroom van energie wordt die de atmosfeer om zich heen bepaalt, en waar men meester wordt over massa en gewicht. In dit gebied wonen de verlichte zielen met een licht lichaam voordat zij het vlak der werkelijkheid, Satya-loka (59) bereiken.
De speler die hier terecht komt is Omkar gepasseerd. Hij heeft zichzelf in beweging gezet en door zijn karma's heeft hij een hoger niveau van vibraties bereikt. De Maruts zijn de vrienden en broers van Indra en zij beheersen de atmosfeer van het fysieke vlak. Zij zorgen voor regen en geven de vitale levenskracht aan de aarde. Op het fysieke vlak zijn zij de kracht van prana en in de mens zelf zijn zij de levensadem. Lucht is gelijk aan beweging, zowel binnen als buiten. Alle bewegingen in het levende organisme ontstaan door de lucht. Lucht schept leven. In iedere cel komt het voor als een vacuole (luchtbolletje). Daarom is lucht in alles aanwezig. Degene die op dit vlak vertoeft, bezit dezelfde kwaliteiten. Hij is de levenskracht, de levensadem, met dezelfde kwaliteit als in de zesde chakra: zijn aanwezigheid kan overal op verschillende plaatsen tegelijk ervaren worden. Hij kan de essentie van zijn aanwezigheid, zijn ego, oplossen tot gasvormigheid en stromen door het Vlak der Gassen.
In de zesde chakra bestond het Vlak der Vloeistoffen, maar vloeistof heeft nog steeds vorm. Gas heeft echter geen enkele vaste vorm. Vloeistof heeft zowel massa als gewicht, maar gas heeft dat niet. De speler wordt niet langer belast. Hij heeft een werkelijke vrijheid van handelen bereikt. Hij wordt gewichtloos en vormloos.

 

 

Wil je het spel verder spelen?
Gooi dan een dobbelsteen en kies één van de 6 uitkomsten:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Copyright Made with Love Productions - Leela, spel der zelfkennis, door Harish Johari
eindredactie Garsett Larosse