36. Helder bewustzijn (Swatch)

Helder Bewustzijn is het licht dat de speler verlicht bij het verlaten van de vierde rij naar het vijfde vlak waar de mens werkelijk Mens wordt. Swatch betekent in het Sanskriet: helder, puur, doorzichtig. Deze doorzichtigheid is het resultaat van de zuivering van alle ondoorzichtige, slechte karma's die hij in Vagevuur heeft ondergaan.
Doorzichtigheid biedt geen weerstand aan de stralen van het licht. Wanneer de twijfels zijn opgeheven, lost de mist van het duistere verstand op, om vervangen te worden door het heldere licht van de innerlijke gevoelens. Het verstandelijk begrijpen dat tot en met de derde chakra overheerste, domineert niet meer het bewustzijn. De rede wordt beschouwd als een kwaad, een ziekte van het bewustzijn.
Wanneer het bewustzijn zich met het verstandelijke begrijpen identificeert, leidt het aan de ziekte van de rede, de ketenen van het intellect. Door toewijding en werkelijk geloof wordt deze ziekte overwonnen en de speler betreedt het koninkrijk van het Zijn.
Wanneer hij hier aankomt word hij Swatch, helder, zuiver, doorzichtig. De twijfels die hem bestookten namen hem mee naar Vagevuur (35) en Zonder Religie (29). Door deze ervaringen verkreeg hij begrip van de aard van Juiste Religie. Hij ontwikkelde goede neigingen en maakte zijn leven heilig. Hij vertoefde op de vlakken van Smaak en Geur en nu is hij gereed om mee te gaan met de omhoogstromende energie van de vijfde chakra.

 

 

Wil je het spel verder spelen?
Gooi dan een dobbelsteen en kies één van de 6 uitkomsten:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Leela, spel der zelfkennis, door Harish Johari
eindredactie en art: Garsett Larosse