49. Vlak van de Maan (Ganges of Ganga)

De speler die hier terecht komt, bevindt zich bij de bron van de magnetische vrouwelijke energie. Hij ervaart de aanwezigheid van de Ida nadi (zenuw) die aan de linkerkant van zijn ruggengraat ligt. Ida nadi is de bron van de voeding van het lichaam die past bij de vrouwelijke (voedende) natuur. Het vrouwelijke is magnetisch, aantrekkend; het mannelijke elektrisch en krachtig.

De magnetische energie in de mens is nauw verbonden met de psychische energie. De speler die meer psychische energie opwekt, ontwikkelt automatisch een persoonlijk magnetisme dat mensen aantrekt die daar gevoelig voor zijn. Magnetisme is eigenlijk een evenwicht in polariteit. Wanneer in een bepaald materiaal dat energie kan vasthouden de noord- en zuidpool op elkaar inwerken, wordt er een magnetisch krachtveld geschapen. De stroom van energie van de ene pool naar de andere ontmoet geen weerstand waardoor het magnetisch veld zich vormt.

Op dezelfde manier komt een ongehinderde stroom van psychische energie vrij wanneer er meditatie wordt beoefend op die tijden dat het linkerneusgat werkt. Door meditatie belandt de speler op het vlak van de maan. Daar verkrijgt hij het begrip van het vrouwelijke beginsel.

Hij leert dat, in de nacht van volle maan, de hoogte van de menselijke emoties bereikt wordt, evenals de oceaan dan zijn hoogste punt bereikt. Beide zijn het gevolg van de magnetische werking van de maan op onze planeet.

Hoewel het woord maanziek gebruikt werd om de relatie tussen de maancycli en de waanzin aan te geven, hoeft de speler die hier terechtkomt geen angst te hebben. Op dit niveau is alle energie één, de vrouwelijke energie is niet meer destructief, maar wordt één van de meest constructieve vlakken op het spelbord.

Het linker- (maan) neusgat heeft een gunstige invloed op de meditatie, muziek, dansen, het genieten van poëzie, verdrijven van droefheid, ellende en depressies en het helpt om het bewustzijn te verruimen. Ida nadi leidt de speler naar het vlak van de maan, het vlak van toewijding en ontvankelijkheid.

Als algemene regel zou het linkerneusgat gedurende de dag moeten werken en het rechter gedurende de nacht. De maan is overdag noodzakelijk om de overheersing van de zonne-energie te compenseren en het rechterneusgat (de zon) om de overheersing van de maanenergie 's nachts te compenseren. Dit is de yoga van de ademhaling door de neus.

 

 

Wil je het spel verder spelen?
Gooi dan een dobbelsteen en kies één van de 6 uitkomsten:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Leela, spel der zelfkennis, door Harish Johari
eindredactie en art: Garsett Larosse

Dobbelsteen
🎲