33. Geur (Gandha-loka)

Gandha betekent geur en dit zintuig is verbonden met de aarde en het fysieke vlak. Maar omdat de speler de vierde rij al bereikt heeft is de aard van het zintuig gewijzigd. Het wordt het symbool van het Goddelijke en heeft een sterk emotionele impact. Bij het beoefenen van de juiste religie wordt de geur geofferd in de vorm van bloemen of wierook. Daarom is het vlak van de geur een onderdeel van de vierde chakra.

In de eerste chakra wordt de mens aangetrokken door geuren zoals petroleum, benzine en alcohol. In de tweede chakra wordt hij gestimuleerd door de sterk ruikende synthetische samenstellingen. In de derde chakra overheersen dezelfde kunstmatige geuren, maar ze zijn veel kostbaarder. Wanneer hij het vlak van het evenwicht bereikt, beseft hij de vluchtigheid van de anorganische en scherpe geuren en wil er niets meer mee te maken hebben.

Hier in het vlak van de geur ervaart hij bij zijn meditatie de geur van God. De ontwikkeling van zijn energie veroorzaakt een verandering in de chemie van zijn lichaam. Dit verspreidt niet langer een slechte geur, maar een geur die niet onderdoet voor lotusbloemen of sandel.

Als middel tot het begrijpen wordt door gelovigen gevraagd om geen parfum meer te gebruiken, zodat hij de geuren van zijn eigen lichaam zal leren kennen. Wanneer zijn lichaam geen kwalijke geur meer verspreidt en zelfs zijn ontlasting, zweet en ademhaling niet meer stinken, weet hij dat zijn energie boven de derde chakra is uitgestegen, en het vlak der Geur heeft bereikt.
Hier zijn slechts goddelijke geuren en voor eens en altijd heeft de speler de slechte geur uit zijn lichaam verwijderd.

 

 

Wil je het spel verder spelen?
Gooi dan een dobbelsteen en kies één van de 6 uitkomsten:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Leela, spel der zelfkennis, door Harish Johari
eindredactie en art: Garsett Larosse