2020: een meestergetal

Gepubliceerd op 29 december 2019 om 08:59

Welkom op de nieuwe blog van DeLevenskunstenaar.org!

We grijpen het nieuwe jaar 2020 aan om te starten met korte berichten over levenskunst op alle mogelijke manieren!
En we beginnen met...
Wat vind jij levenskunstige manieren om Nieuwjaar te vieren?

20 manieren om een levenskunstig Nieuwjaar te vieren

 1. Ga eens langs bij die wat vergeten persoon die je nieuwjaarszoenen erg zal appreciëren! 
 2. Samen dansen en zingen op een hartsverbonden manier helpt om het nieuwe jaar gelukkig in te zetten. Zorg voor goede muziek en gemakkelijke schoenen!
 3. Maak een visionboard, je weet wel; zo'n collage van alle dingen die je in het komende jaar wil aantrekken en manifesteren. Zorg er wel voor dat je genoeg magazines hebt met inspirerende titels en foto's.
 4. Organiseer een Nieuwjaars-potluck! Nodig iedereen uit om iets lekkers mee te nemen, en geniet van een heerlijk buffet tot in de vroege ochtend.
 5. Ontsnap van al dat gedoe door met je Geliefde heel bewust en lekker rustig een romantische film te zien. Wat dacht je van While you were sleeping, When Harry met Sally, of The Holiday? En terwijl anderen buiten in de kou vuurwerk aansteekt, kunnen jullie knus genieten van jullie eigen vuurwerk.
 6. Kies er bewust voor om Nieuwjaar te vieren in een multiculturele setting. Werp je in een glamoureuze Bollywood-party, of ga Nieuwjaar vieren bij Libanezen, Australiërs, Chinezen, Nigerianen of ..... Reserveer wel eerst een tafel in een leuk restaurant. Goede sfeer en een frisse kijk op de wereld verzekerd!
 7. Doe een Nieuwjaars mantra-cirkel: urenlang mantra's chanten zet de juiste vibratie!
 8. Schrijf elkaar een brief met daarin alle dingen die gebeurd zijn in het voorbije jaar waarvoor je dankbaar bent en lees 'm luidop voor. 💚
 9. Maak samen een TOP 20 in de categorieën: mooie mensen, leuke muziek en lekker leven. Leg ook uit waarom. 😊
 10. Speel een uitbeeldspel met allerlei leuke onderwerpen. Laat je daarbij inspireren door bv. ervaring 9.
 11. Bouw een kampvuur, en nodig een paar muzikanten uit. En een sjamaan die mooi kan vertellen.
 12. Organiseer een prachtig ritueel, waarbij je oude lasten in het vuur verbrandt, en deelt waar je je open voor stelt in 2020;
 13. Ga kijken naar een spectaculair Nieuwjaarsconcert van je favoriete band en deel je enthousiasme met gelijkgestemden op de afterparty daarna.
 14. Maak samen Nieuwjaarssoep en deel die samen met letterkoekjes uit. Probeer samen een zo lang mogelijk woord te vormen. De winnaar krijgt een prijs. 
 15. Maak lijstjes van je favoriete TOP 3 inzake film of serie, dier, literatuur, reisbestemmingen, mensen,... en leg aan elkaar uit waarom.
 16. In plaats van middernacht joelend te vieren, ga in een cirkel zitten, geef elkaar een hand en mediteer voor Liefde en Vrede in de Wereld. Sluit af door elkaar in de ogen te kijken en licht te buigen met Namaste.
 17. Hou een zinnelijke Pyama Nieuwjaarsparty en voorzie op de gezelligste plek van het huis een alternatief ervaringsmenu met klankbad, wederzijdse en gezamenlijke massages, een geblinddoekte proefvanallelekkers-sessie, enz.
 18. Ga als vrijwilliger helpen bij een Nieuwjaarsviering voor een goed doel.
 19. Ben je alleen? Je kan ervoor kiezen om een Lifemap te maken. Of lekker vroeg gaan slapen, natuurlijk! 
 20. Stuur aan je 10 favoriete en 3 moeilijkste relaties een SMSje waarin je ze een Schitterend Nieuwjaar wenst! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.